Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 25 december 2020

gepost 3 years ago, op donderdag, 24 december 2020 door Crew

De Sociale Raad van Aalter kon gisteren op kerstavond geen kerstfeest organiseren voor alleenstaanden en eenzame mensen. Maar er was een mooi alternatief. De sociale raad heeft alle mensen die vorig jaar op het feest waren opgebeld en hen de kans gegeven om een kerstbox aan huis te ontvangen. Daarin zat niet alleen een lekkere kerstmaaltijd, maar ook wat decoratie om het thuis gezellig te maken. Met de kerstbox wil de sociale raad in Aalter hen laten voelen dat er ook in coronatijd toch aan hen wordt gedacht.

-------------------

Maldegem heeft opnieuw een eigen Drugpunt. Daar kunnen mensen met verslavingen discreet terecht voor informatie en hulp. Maldegem deed vroeger een beroep op het Drugpunt van Aalter. Nu is er in Maldegem een eigen lokaal Drugpunt opgericht. Bij Drugpunt Maldegem kan je terecht met alle vragen rond drugs en druggebruik, ook wanneer het gebruik nog niet problematisch is. Je kan contact opnemen met Drugpunt Maldegem via [email protected]. Alle gesprekken zijn vertrouwelijk en gratis.

--------------

Drie Brugse dierenverenigingen ontvangen een toelage van de stad. Het gaat om de vzw’s Beestjes in Nesten, Kat zoekt Thuis en Puss and Books. Als appreciatie voor het doel van hun werking én om hen mee te ondersteunen, maakte de stad Brugge 2.500 euro vrij. Samen met de dierenverenigingen zal de stad Brugge zich het komende jaar blijven inzetten voor het dierenwelzijn in Brugge.

-------------------

Wandelclub Royal Benti heeft een coronawandeling uitgestippeld die vanuit Balgerhoeke, door Eeklo, Maldegem en Sint-Laureins loopt. Je kan de tocht wandelen tot en met 17 januari volgend jaar. De twee wandelingen starten aan de kerk van Balgerhoeke in Eeklo. De wandeling bestaat uit twee lussen van 7,2 en 8,9 kilometer.

Misschien een leuke tip om te wandelen op deze Kerstdag.

-----------------------

Iedereen een sfeervolle kerst bezorgen: dat is wat Rotary Club Damme al meer dan tien jaar beoogt met haar kerstpakketten, in samenwerking met OCMW Damme. Dit jaar zullen - ondanks de coronacrisis - 100 gezinnen voedings- en andere producten ontvangen. Rotary Club stelt de pakketten samen waarop de sociale dienst van het OCMW ze in alle discretie aflevert bij gezinnen die er het meest nood aan hebben.

Rotary Club Damme dankt daarbij ook iedereen van het Dagcentrum Oranje in Sijsele voor hun logistieke hulp.

----------------

De langverwachte renovatie van het historische stadhuis op de Markt van Eeklo zal zeker niet voor 2023 starten. Er moest vooral gewacht worden op subsidies. In 2023 en 2024 heeft het bestuur van Eeklo telkens 400.000 euro ingeschreven. De hele renovatie van het stadhuis zal 4,4 miljoen euro kosten.

----------------------

Ladies Circle Meetjesland denkt in deze kerstperiode aan de alleenstaande mama’s die het iets moeilijker hebben en verwent ze met een kerstbox en brachten die naar de vzw De Toevlucht in Aalter. Alleenstaande mama’s geven hun aandacht en hun laatste centen vaak uit aan de kinderen en durven zichzelf wel eens te vergeten. In deze kerstdagen mogen ze ook eens aan zichzelf denken zegt Ladies Circle Meetjesland.

--------------------

De jaarlijkse Eindejaarstocht van de Lachende Wandelaars in Aalter wordt dit jaar niet op één dag gewandeld, maar gespreid over twaalf dagen. Door corona mogen geen activiteiten georganiseerd worden en dus ook geen Eindejaarstocht op één dag. Nog tot en met maandag 4 januari 2021 zijn er twee afzonderlijke omlopen uitgepijld, van 6 en 12 kilometer. Je kan de twee ook combineren en zo 18 kilometer wandelen. De natuurwandelingen starten aan de voetbalkantine, in de Sparhoekdreef in Maria-Aalter.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws