Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 16 oktober 2020

gepost 1 year ago, op vrijdag, 16 oktober 2020 door Crew

Vandaag op deze vrijdag is het Wereldvoedseldag, de dag waarop we wereldwijd in actie komen voor goede en gezonde voeding voor iedereen. Ook melkbedrijf FrieslandCampina uit Aalter draagt haar steentje bij door meer dan 20.000 Campina- en Cécémel-producten te schenken aan de voedselbanken. Hiermee kunnen duizenden gezinnen geholpen worden.

-----------------------

Het dodelijk ongeval van dinsdagavond langs de Kortrijksestraat in Ruddervoorde is volgens de verkeersdeskundige te wijten aan overdreven snelheid tijdens een inhaalmanoeuvre. Dat meldt het Brugse parket. Bij de crash kwam een 33 jarige Zwevezelenaar om het leven.

---------------------

De buitenschoolse kinderopvang van Eeklo schakelt over naar code oranje. Alle kinderen kunnen nog steeds naar de opvang, behalve wanneer ze ziek zijn of in verplichte thuisisolatie verblijven. Wat ook verandert, is dat ouders en externen niet meer worden toegelaten. Ouders moeten aan de deur wachten tot de begeleiders het kind tot bij hen brengen”, klinkt het bij de stad Eeklo.

--------------------

In het Brugse beleidsplan staat dat er meer aandacht moet gaan naar de Brugse deelgemeenten. Met de aanstelling van drie experten in retail moet de handel in die deelgemeenten nu verbeterd worden. Schepen van Ondernemen Pablo Annys wil niet alleen van Brugge-centrum een trendy shoppingstad maken, maar ook zuurstof geven aan de deelgemeenten.

-------------------

Op de vijf vestigingen van het Meetjeslandse kringloopcentrum zal je niet langer de merknaam Kringwinkel zien staan, maar dus wel terug Kringloopwinkel. De naamswijziging gaat ook gepaard met een nieuw logo.

Het logo is van de hand van Meetjeslander Jos Notteboom en staat symbool voor de gezelligheid en levendigheid van de Kringloopwinkel. De Meetjeslandse kringloopwinkels vieren hun nieuwe naam en logo op zaterdag 17 oktober.

-------------------

Rotary Club Aalter springt mee in de bres tegen het coronavirus. De club bezorgde aan het woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter face shields of spatschermen. Ook het rusthuis Curando OLV uit Ruiselede kreeg een doos van deze gelaatsschermen, die door verzorgend personeel gebruikt worden om besmetting met het coronavirus te voorkomen.

-------------

Het proefproject met een verkeersknip in de Sparrenstraat in Assebroek wordt vroegtijdig stopgezet. Uit een enquête blijkt dat 77 procent van de buurtbewoners tegenstander is. Normaal loopt de proefperiode nog tot midden november, maar het heeft geen zin om de straat nog langer af te sluiten voor doorgaand verkeer.

De ‘knip’ in de Doornstraat in Sint-Andries lijkt veel minder beroering te veroorzaken. Daar blijft het proefproject wel nog minstens een maand behouden.

---------------------

De haven van Zeebrugge noteert in het derde kwartaal van 2020 behoorlijk positieve cijfers, ondanks de coronapandemie.

De trafiek in de haven van Zeebrugge krijgt het nochtans hard te verduren tijdens deze coronacrisis. De auto-industrie kent een terugval, waardoor het behandelen van nieuwe wagens in de haven van Zeebrugge met 32,4 procent daalt. De sector eindigt na negen maanden op een verlies van 19,9 procent ten opzichte van vorig jaar.

De containertrafiek kent dan weer een groei van 10,9 procent.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws