Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 14 oktober 2020

gepost 7 months ago, op woensdag, 14 oktober 2020 door Crew

Er hangt al een paar dagen een geurhinder rond het industrieterrein van Maldegem. Die is afkomstig van een bedrijf, en dat neemt nu maatregelen.

De geur doet denken aan aardgas, en daardoor werden buurtbewoners ongerust. De milieu-inspectie van de Vlaamse gemeenschap monitort het probleem.

------------------

Yolande Willemarck uit Aalter is overleden. Ze was de oprichtster van warenhuis Unic in Aalter en werd door iedereen ‘Madame Snoeck’ genoemd.

Yolande Willemarck werd geboren op 23 mei 1924 in Maldegem. Ze overleed zondag in woonzorgcentrum De Zilvermolen in Zwijnaarde, waar ze de laatste tijd van haar leven doorbracht. Er wordt afscheid genomen in beperkte kring, op zaterdag 17 oktober in de Sint-Corneliuskerk in Aalter.

-------------------------

De symbolische verkoop van het Kasteel van Poeke in Aalter aan de Vlaamse overheid, moet tegen eind dit jaar volledig rond zijn.

Het is de bedoeling dat de Aalternaren en de verenigingen uit Aalter ook na de verkoop een prominente plaats in het mooie kasteel behouden.

-------------------------

Het jeugdtheaterproject De Bende 5.0 in Eeklo stopt haar activiteiten door de problemen met het coronavirus. De Bende is een theaterproject van De Herbakker in Eeklo, waarbij 26 jongeren hun eigen voorstelling maken. Ze staan niet alleen op de planken, maar worden ook van het begin tot einde bij het project betrokken. Eigenlijk moest de voorstelling al in april gehouden worden, maar dat werd toen zes maanden uitgesteld. Maar ook nu lukt het niet. Tickethouders krijgen een mail wat betreft terugbetaling.

--------------------

In de Kortrijksestraat in Ruddervoorde is gisterenavond een bestuurder om het leven gekomen bij een zwaar ongeval. De 34-jarige man uit Wingene belandde met z’n wagen tegen een boom en was op slag dood.

Het ongeval vond even voor 19 uur plaats. Het slachtoffer reed met zijn wagen richting Zwevezele, toen hij de controle over z’n stuur verloor. De 34-jarige Wingenaar raakte van de weg af en kwam tot stilstand tegen een boom.

-------------------

Maldegem vreest geen horecatoerisme, nu Nederland gisterenavond bekendgemaakt heeft om de horecazaken tijdelijk te sluiten. Ook andere Oost-Vlaamse grensburgemeesters panikeren niet.

Burgemeester Bart Van Hulle (Open Vld) van Maldegem houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Mocht er toch een probleem komen met Nederlanders die voor de Maldegemse horeca kiezen, dan gaat het bestuur bekijken hoe ze dit gaan aanpakken. Maar de burgemeester verwacht echt geen stormloop.

------------------

Het gemeentebestuur van Beernem gaat in op de suggestie van raadslid Anja Coens (CD&V) om op het gemeenteplein ruimte te voorzien voor trouwers die na de plechtigheid een glaasje willen drinken met familie en vrienden.

De ceremonieruimte op het gemeenteplein wordt ingericht door het gemeentebestuur. Door het plaatsen van bloembakken voorziet het bestuur voor het gemeentehuis ruimte die kan dienen als ceremonieplaats voor trouwers.

----------------------

De restauratie en herinrichting van het Provinciaal Hof op de Markt in Brugge is gestart. Het gebouw staat sinds gisteren helemaal in de steigers. De werken van 7,7 miljoen euro duren tot 2023.

In 2017 kocht de provincie West-Vlaanderen het monumentale pand van 125 jaar oud van de Regie der Gebouwen voor 5 miljoen euro. Maar het gebouw heeft heel wat problemen en moet aangepakt worden. De werken liepen door een geschil met de buren een paar maanden vertraging op, maar zijn nu dus volop gestart.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws