Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws vrijdag 11 oktober 2019

gepost 5 years ago, op maandag, 14 oktober 2019 door Wim Van Geert

In Aalter is gisteren begonnen met de afbraak van de grote stelling onder de fly-over aan het afrittencomplex E40.

Dat zal ongeveer tien dagen werk zijn. In de periode tussen 21 en 23 oktober zal dan begonnen worden met de aanleg van een nieuwe weg tussen de nieuwe rotonde op de Steenweg op Deinze naar de afrit E40.

Ook voor de Lostraat heeft de nieuwe fase invloed. De aannemer moet immers een aansluiting maken van de Steenweg op Deinze met de Lostraat.

--------------------------

Evergem wil geen extra opvangplaatsen in het Lokaal Opvanginitiatief voor asielzoekers. Fedasil heeft naar heel wat gemeenten een oproep gelanceerd voor extra opvangplaatsen. Evergem telt 24 opvangplaatsen en dat is volgens het bestuur voldoende.

---------------------

Maldegem opent een eerste hondenlosloopweide in de gemeente. Die wordt op zaterdag 12 oktober in het Sint-Annapark officieel geopend. Op de openbare weg is het verboden om een hond zonder leiband te laten lopen. Vooral voor mensen die geen tuin hebben of die op een appartement wonen, is het vaak moeilijk om de hond eens vrijuit te laten lopen. Vanaf dat weekend zal dat wel kunnen in de hondenlosloopweide van Maldegem.

-------------------

Handelaars en buurtbewoners van het Gemeenteplein in Knokke-Heist kregen de kans om samen met het gemeentebestuur en de ontwerpers een nieuw ontwerp uit te werken voor hun buurt.

De plannen en maquette van het vernieuwde plein werd uitgebreid voorgesteld. In het nieuwe ontwerp is er meer groen voorzien en er is ook een overdekte luifel voor kleine live concertjes.

-------------------------

Op de E40 in Oostkamp zijn gisteren vijf voertuigen betrokken geraakt in een kleine kettingbotsing. Twee bestuurders werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De botsing vond plaats in de richting van de kust. Een bestuurder minderde zo’n 400 meter voor de afrit naar Brugge vaart. De achter-opliggende voertuigen konden niet meer tijdig remmen. In totaal reden drie wagens en twee bestelwagens langs achteren op elkaar in.

------------------

Het nieuwe geboortebos in Eeklo lijkt niet op een bos. Alle jonge boompjes die anderhalf jaar geleden aangeplant werden zijn dood. Dat zorgt voor een troosteloos zicht, in plaats van voor het frisse groen dat ooit de bedoeling was. De stad overweegt een heraanplant, zodat het geboortebos een tweede kans krijgt.

---------------------

De Haan is de enige kustgemeente waar parkeren nog gratis is en deze toeristische troef wenst het gemeentebestuur te behouden. Om de parkeerdruk te beperken wordt parkeren in de blauwe zone wel beperkt tot 1 uur.

Met deze maatregel wil het bestuur tegemoet komen aan de vraag van de inwoners om de parkeerdruk in de toeristische periode aan te pakken.

--------------------------

De dichterbij komende uitstap van Groot-Brittannië uit de Europese Unie, mogelijk op 31 oktober, is niet zonder gevolgen voor de haven van Zeebrugge. Daar zijn ze intussen drie jaar ‘voorbereid’ op de Brexit.

Havenbaas Joachim Coens heeft er vertrouwen in dat de Britse overheids- en douanediensten zelf stilaan klaar zijn voor de Brexit.

--------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws