Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 8 mei 2023

gepost 10 months ago, op maandag, 8 mei 2023 door Crew

Het burgerpanel van Eeklo heeft zich unaniem uitgesproken voor een gemeentefusie. En dan nog liefst voor een nieuwe stad van 50.000 inwoners, dus met Kaprijke, Assenede en ook het weigerachtige Sint-Laureins. Het stadsbestuur van Eeklo is blij met het advies, maar wacht nu de reacties van de buren af.

—----------------------------------

De stad Eeklo wil geen gratis reflecterende huisnummers voorzien voor de inwoners. Het voorstel komt van Vlaams Belang Eeklo. Tijdens de gemeenteraad werd het weggestemd door de andere partijen.

—-----------------------------------------

Er komt trajectcontrole op de Urselseweg in Knesselare (Aalter), de baan tussen Ursel en Knesselare. Het initiatief komt van Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) die twintig locaties bekend maakt waar in Vlaanderen trajectcontroles moeten komen. —------------------------------------------

Het muziekfestival Cogétama Fest in Knesselare (Aalter) zal deze zomer twee dagen duren. Op vrijdag 11 augustus kan je de beste Belgische dj’s aan het werk horen. Het bestaande concept van de Cogétama Fest ‘familiedag’ blijft bestaan, en wordt op zondag 13 augustus gehouden.

—-------------------------------------------

De gemeente Maldegem gaat deze zomer voor een tweede editie van Sport@Park. Van 1 juli tot en met 31 augustus wordt het event opnieuw georganiseerd in het Sint-Annapark. Op zondag 25 juni houdt Maldegem ook opnieuw de ‘Maldegemse Sportfjeeste’. —-----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws