Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 9 mei 2023

gepost 9 months ago, op dinsdag, 9 mei 2023 door Crew

De gemeente Aalter wil het verbod op kleine windmolens op landbouwbedrijven niet schrappen. Die kleine windmolens zijn te duur voor wat ze maar produceren. Het rendement is zeer twijfelachtig zegt schepen Patrick Hoste.

—--------------------------------

Het wijkschooltje van het Emmaüsinstituut, tussen de Brugstraat en Drogenbroodstraat in Aalter, is helemaal afgebroken. Het schooltje sloot in juni 2020 de deuren, en toen kwam een einde aan 66 jaar schoolgeschiedenis.

—---------------------------------------------

Eeklo gaat op zondag 18 juni voor een tweede editie van Beestig Eeklo, met een uitgebreider programma. Er worden dubbel zoveel standhouders verwacht, en er wordt verhuisd naar het Heldenpark. Er is onder andere een hondenrasshow met meer dan tachtig hondenrassen.

—--------------------------------------

Het is de ‘Week van de Medewerker’ en dat zal het personeel van streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo geweten hebben. De hele week worden de personeelsleden verrast. Artsen, medewerkers, studenten en vrijwilligers worden tot zaterdag 13 mei getrakteerd.

—---------------------------

Op Pinkstermaandag 29 mei organiseert Peter Van Hecke zijn achtste Maldegemse Motorrit, ten voordele van Kom op tegen Kanker. De rit van zowat 210 kilometer gaat deze keer richting Antwerpen en Walcheren.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws