Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 3 oktober 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 3 oktober 2022 door Crew

Aalter lijkt de coronaregels langer aan te houden. Na het gemeentehuis en een bezoek aan het containerpark, moet je ook voor het zwembad blijven reserveren. Wie op voorhand gereserveerd heeft, is altijd zeker van zijn plaatsje in het water.

—------------------------------------

Op uitnodiging van het Ministerie van Defensie en van het War Heritage Institute hebben leerlingen van de provinciale school Richtpunt Campus Eeklo een herdenkingsreis gemaakt naar de concentratie- en uitroeiingskampen in het Poolse Auschwitz en Birkenau, waar de nazi’s meer dan een miljoen mensen hebben vermoord.

—--------------------------------

Er komt een nieuwe zaak in de Stationsstraat in Aalter. De oude vestiging van Pearle wordt binnenkort een barbershop voor heren. De winkel schuin tegenover Kadans, net naast het Italiaans restaurant, staat al jaren zichtbaar leeg. Daar komt nu dus verandering in. —----------------------------------

De Aalterse Basketbal Academie (ABA) werd afgelopen weekend officieel gelanceerd. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) en sportschepen Mathias Van de Walle (CD&V) kwamen het eerste balletje gooien. Oefenen en trainen is mogelijk op zaterdag en woensdag, en dit zowel in het Sportpark van Aalter als in de Taborschool in Bellem.

—------------------------------------------------

Koen Hebbrecht (56) uit Eeklo telt af naar vrijdag 7 oktober. Die dag wordt hij in Reims aangesteld als ‘Chevalier de l’Ordre des Coteaux de Champagne’. Koen Hebbrecht is al twintig jaar invoerder van topchampagnes.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws