Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 3 augustus 2020

gepost 4 months ago, op zondag, 2 augustus 2020 door Crew

De politiezone Meetjesland Centrum controleert streng op de naleving van de coronamaatregelen en kon al teleurstellend veel overtreders betrappen. De politie patrouilleert zowel in uniform als anoniem, om zo tegelijk een opvallende aanwezigheid te scheppen in het straatbeeld. De patrouilles moesten al verschillende processen-verbaal opstellen voor personen die zonder mondmasker rondliepen in het centrum van Eeklo.

-----------------

Het aantal coronabesmettingen stijgt nog elke dag. Het is dus niet de bedoeling om van de solden een plezieruitstap te maken met het hele gezin. Dat is commercieel natuurlijk minder interessant voor de vele winkeliers. Dat horen we ook van Quinten van kledingzaak JBC in Maldegem **** De regel is dat je alleen komt winkelen, om bijvoorbeeld kledij te kopen is dat niet zo makkelijk en zou het beter zijn dat iemand zou mee mogen uit je eigen bubbel: **** Quinten hoorde je van de JBC in Maldegem.

---------------

In Aalter kan je bij een bezoek aan de markt of het gemeentehuis je gegevens voortaan digitaal achterlaten, aan de hand van je elektronische identiteitskaart.

Aalter gebruikt het nieuwe toestel als eerste gemeente in België. Je steekt je identiteitskaart gewoon in een bakje en tikt je telefoonnummer in. De gegevens worden veertien dagen bewaard, en enkel gebruikt wanneer zich op de plaats waar jij ook was een besmetting zou gesignaleerd worden.

-----------------

Een aannemer herstart vandaag de ingrijpende wegenwerken aan de Katelijnestraat in Brugge. Er wordt gewerkt aan de bovenbouw van de straat. Dat zal de hele maand augustus duren.

------------------

De Audi A5 die dinsdagochtend gestolen werd uit een garagebox in de Kaaistraat in Eeklo, is gisteren teruggevonden in Assenede. De dieven reden er de afgelopen week roekeloos mee rond en belandden zelfs in een gracht. De gestolen auto werd gespot door de ANPR-camera’s en gevonden door passant.

-------------------

Het coronavirus stuurde het leven in de winkelstraat grondig in de war. De start van de koopjes werd met een maand uitgesteld na de lockdown met wekenlange sluiting van de nonfoodwinkels. Daar komen nu nog de strengere regels bovenop. Zo mag je bijvoorbeeld niet meer samen winkelen. Om grote aankopen te doen ben je beter met twee horen we bij electrozaak Vandeborre uit Eeklo: ***** Bij de electrozaak uit Eeklo begeleidt een verkoper je bij je aankoop: **** en je mag ook slechts een halfuur aanwezig zijn in de winkel.

--------------

Eén dag nadat een café op de Eiermarkt in Brugge verplicht de deuren moest sluiten, kondigen ze een heropening aan... amper 200 meter verderop in een leegstaand pand. Het café gaat tot 16 augustus open onder een andere de naam. Het Brugse café moest sluiten tot 16 augustus, omdat ze er diverse keren de coronamaatregelen overtraden. Om de gedwongen sluiting te overbruggen, verhuizen ze nu dus tijdelijk naar een ander pand onder een andere naam.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws