Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 4 augustus 2020

gepost 2 months ago, op maandag, 3 augustus 2020 door Crew

De supportersclub van renner Bjorg Lambrecht zal de herdenking van morgen in intieme kring houden. Vorig jaar op 5 augustus stond de wereld stil toen de beloftevolle renner Bjorg Lambrecht uit Knesselare een val maakte tijdens de koers in Polen. De supportersclub had een serene, maar mooie herdenking willen houden. Maar door het coronavirus moeten ze afzien van hun plannen.

-------------------

De politie van regio Meetjesland Centrum controleerde afgelopen dagen opnieuw op het naleven van de coronamaatregelen en stelde vast dat die nu vrij goed werden opgevolgd. Deze keer betrapte de politie twee personen in het centrum van Eeklo die zonder mondmasker rondliepen.

-------------------

Ruim 80 inwoners van Aalter hebben hun Coronabon van 25 euro geschonken aan vzw Toevlucht, die in Aalter onder andere instaat voor voedselbedeling aan kansarmen. De partij Groen Aalter riep op om de bon weg te schenken. Op die manier gaat meer dan 2000 euro naar vzw Toevlucht, die er voedselpakketten voor kansarmen mee zal kopen.

----------------

Het stadsbestuur van Brugge heeft gisteren beslist om alle activiteiten van het culturele zomerevenement uitZOMERlijk, in de tuin van Guido Gezellemuseum en House of Time, voor de rest van de maand augustus te annuleren. De beslissing komt er door de heropflakkering van het coronavirus. Voor de zomerbars heeft Brugge intussen de regelgeving verduidelijkt. Versterkte optredens en dj-sets zijn niet toegelaten. Achtergrondmuziek tot 80 decibels buiten kan wel, zolang dit geen hinder voor de buren veroorzaakt.

-------------------

Hoewel het aantal besmettingen en ook het aantal ziekenhuisopnames van patiënten met Covid-19 oploopt, is er in AZ Sint-Jan in Brugge amper één patiënt opgenomen.

De besmettingen in de regio Brugge vallen, voorlopig, ook beter mee dan in de rest van het land. Het ziekenhuis in Brugge is niettemin voorbereid op een mogelijke tweede golf.

------------------

Nu Eeklo het zwembad tijdelijk sluit in de strijd tegen corona, roept CD&V op om in augustus voor extra speelruimte voor de kinderen te zorgen.

CD&V Eeklo vraagt ook of er bijkomende sport- en bewegingsactiviteiten in de buitenlucht aan het Sportpark kunnen doorgaan.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws