Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 26 juni 2023

gepost 12 months ago, op zondag, 25 juni 2023 door Crew

Er komt in Eeklo geen volksraadpleging over een eventuele fusie. Vlaams Belang vraagt om zo’n volksraadpleging. Maar buiten Vlaams Belang stemde elk gemeenteraadslid tegen het voorstel. Er komt dus geen volksraadpleging maar een burgerpanel.

—-------------------------------------------

De stationsbuurt van Sint-Maria-Aalter is na twintig maanden werken vernieuwd. Er werd meer dan vijf miljoen euro geïnvesteerd. Voor het bouwverlof zijn de laatste afwerkingen klaar.

—-------------------------------------------------

Het beeld van het Heilig Hart aan het Hoefijzer in Aalter is gerestaureerd en werd afgelopen weekend feestelijk ingehuldigd.

’t Eilegerte, zoals de Aalternaar het standbeeld noemt, kreeg in 1936 een plaats in de Aalterse stationsbuurt, en verhuisde in de jaren tachtig naar de huidige locatie op het Hoefijzer. —-------------------------------------------

De voormalige Slagerij Vrient in de Brouwerijstraat in Aalter wordt gesloopt. Er komt een nieuwbouw in de plaats. De slagerij is al enkele jaren dicht en het pand werd opgekocht door Mevaco uit Aalter.

—-----------------------------------------

Skaters kunnen zich vanaf nu uitleven op het splinternieuwe skatepark aan sporthal Meos in Maldegem. In totaal ligt er meer dan 500 vierkante meter skateplezier. Een project dat het vorige gemeentebestuur in gang heeft gezet en de huidige ploeg mooi heeft afgewerkt.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws