Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 26 februari 2024

gepost 3 months ago, op maandag, 26 februari 2024 door Crew


De boeren trekken deze maandag weer de straat op. Ze zijn ontevreden met de maatregelen die de Vlaamse overheid hen oplegt. Het aantal landbouwbedrijven in Vlaanderen zit ook in dalende lijn. Dat blijkt uit cijfers van het Agentschap Landbouw en Visserij.

—---------------------------------------

De 78-jarige Christiana De Coninck uit Knokke-Heist is zaterdagavond in het UZ van Gent overleden nadat ze in Eeklo bij het oversteken van een kruispunt aan de Oostveldstraat was aangereden door een wagen. Haar kleindochter uit Maldegem reageert aangeslagen in het Nieuwsblad.

—-------------------------------------

Bpost gaat op zoek naar extra postbodes in zeven dorpen in het Meetjesland. Voorwaarde is Nederlands te kunnen spreken, een rijbewijs B hebben, kunnen fietsen, en ook niet afgeschrikt worden door zaterdagwerk. Inschrijven op www.bpost.be/jobdag.

—---------------------------------------------------

De 290.000 inwoners van het Meetjesland, de streek rond Deinze en de zuidrand van Gent hebben in 2023 iets minder afval geproduceerd. In 2022 was er nog een daling van elf kilo per inwoner, vorig jaar was dat ‘maar’ 880 gram.

—----------------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws