Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws maandag 21 oktober 2019

gepost 4 months ago, op maandag, 21 oktober 2019 door Wim Van Geert

De centrumwerken in Aalter naderen hun einde. De Brouwerijstraat is afgewerkt en moet enkel nog twee tot drie weken uitharden. Ook op de Boomgaard wordt het laatste stukje aangelegd. Begin november wordt de Lostraat afgesloten voor werken aan het afrittencomplex E40. De winkels in het begin van de Lostraat blijven tijdens de werken wel perfect bereikbaar. Je zal deze kunnen bereiken via het afrittencomplex, en ook via het centrum. Wanneer je de parking van de winkels verlaat, zal je wel richting centrum moeten rijden, en zal je tijdelijk niet naar de E40 kunnen.

----------------

Vanaf vandaag is er opnieuw eenrichtingsverkeer in de Koning Albertstraat in Eeklo. Een aannemer werkt in opdracht van De Watergroep verder aan de waterleiding die eerder dit jaar aangelegd. Alle woningen aan de kant met de pare huisnummers worden overgekoppeld op de nieuwe hoofdleiding.

-----------------

Het gonst van de bedrijvigheid in de stationhal van Brugge, want na een lange tijd van leegstand zijn alle winkelpanden ingevuld. Er opende zopas een Sushi Shop en binnenkort vernieuwt Panos zijn vestiging. De stationshal van Brugge is de voorbije jaren helemaal volgelopen met nieuwe handelszaken. Bovendien is de eentonigheid er wat uit: het gaat niet langer louter nog om ontbijtzaken of krantenwinkels.

---------------------------------

Het Eindeken in het centrum van Evergem moet binnenkort twee keer dicht, door de bouw van nieuwe appartementen in de straat.

De werken duren maximum een volledige dag, binnen de periode van 21 tot 31 oktober. Op dinsdag 5 november moet Eindeken dan nog eens dicht, want die dag wordt een torenkraan geplaatst.

----------------

Het Sint-Annazwembad in Maldegem moet na de herfstvakantie noodgedwongen een weekje dicht. Het zwembad krijgt binnenkort een nieuw en moderner waterbehandelingssyteem. Omdat zwemmen tijdens de overschakeling om gezondheidsredenen niet mogelijk is, moet het zwembad gesloten worden.
---------------------

Minister en titelvoerend burgemeester van Aalter De Crem stelt zich geen kandidaat voor het voorzitterschap van zijn partij. Er zijn ondertussen al zeven kandidaten voor het voorzitterschap, maar De Crem zal dus niet nummer acht zijn. Enkele dagen geleden pakte De Crem nog uit met een uitgebreide visietekst over de toekomst van zijn partij. Volgens sommigen een voorteken dat hij voorzitter van CD&V wou worden, maar De Crem laat die kelk nu toch aan zich voorbij gaan.

Ook Jabbekenaar Hendrik Bogaert stelt zich geen kandidaat als CD&V-voorzitter.

----------------------

De gemeente Evergem plant asfalteringswerken in Tereeken in Ertvelde.

De werken zijn vatten vandaag aan en duren tot 6 december. De werfzone wordt afgesloten voor alle verkeer. De kantstroken worden vernieuwd en de toplaag van de rijweg wordt vervangen. Tijdens de werken zullen de woningen niet altijd bereikbaar zijn met de wagen.

------------------

Vanaf vandaag tot en met eind dit jaar wordt de Venecolaan in Aalter deels afgesloten, tussen de Ambachtenlaan en de Nijverheidslaan. Elia legt een nieuwe ondergrondse kabelverbinding aan. De werken zijn nodig voor de modernisering en capaciteitsuitbreiding van het hoogspanningsnet in de industriezone Lakeland. Tijdens de werken blijven de bedrijven in het industriepark altijd bereikbaar, hetzij rechtstreeks of via een omleiding.

------------------

De kerkhofmuur van Eeklo is hersteld en werd herbouwd. Op 10 maart van dit jaar stortte een groot deel van de muur in tijdens de voorjaarsstorm.

Meer dan een half jaar gaapte een groot gat tussen het kerkhof en de verbindingsweg aan de Delhaize in Eeklo. De verzekering van de stad kwam voor de herstelwerken tussen, dat verklaart het lange wachten. Eeklo stond er wel op dat de muur tegen Allerheiligen hersteld zou zijn. Dat is gelukt. De oude kerkhofmuur werd volledig afgebroken, en opnieuw sterker opgebouwd.

-------------------

In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 oktober zullen er herstellingswerkzaamheden gebeuren in de kelder van de Gentpoortbrug in Brugge.

Daardoor zal de brug openstaan. De lichten blijven dan op rood staan en de slagbomen dicht. Wie vanuit de binnenstad komt, kan de omleiding via Gentpoortvest en Katelijnebrug volgen.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws