Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws dinsdag 22 oktober 2019

gepost 4 months ago, op dinsdag, 22 oktober 2019 door Wim Van Geert

Op de N499 in Aalter is gisteren een Nederlandse camioneur ingereden op een andere vrachtwagen. Het ongeval vond plaats op enkele honderden meters van de brug over het kanaal Gent-Brugge. Er raakte niemand gewond. De bestuurder kwam er, op enkele schrammen na, met de schrik van af.

--------------------

Het treinverkeer tussen Gent en Brugge wordt de komende drie weekends stilgelegd, omdat er werken zijn aan het spoor. Er wordt gewerkt aan de aanleg van een derde en vierde spoor. De werken die in die weekends moeten gebeuren, zijn niet mogelijk wanneer het treinverkeer actief is. Er komt wel een vervangende busdienst tussen alle stations op de lijn Gent-Brugge.

“In Aalter-centrum maken ze van het komend weekend gebruik om al een deel van de nieuwe bedding van het uitwijkspoor richting Gent te vernieuwen. In Maria-Aalter schuiven Infrabel en NMBS tijdens datzelfde weekend de nieuwe onderdoorgang onder de sporen.

------------------------

Vrijdag 25 oktober staat Maldegem in het teken van de herdenking van de oorlogen. Alle inwoners van Maldegem worden uitgenodigd voor de herdenking van de Slag van Burkel door het Eerste Regiment van de Gidsen, en ook voor de herdenking van de bevrijding van Maldegem door het Tweede Regiment van de Gidsen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

------------------

Een ultrasoon toestel, dat de Brugse wateren moet behoeden voor blauwalgen, zal volgend jaar permanent ingezet worden aan de zwemzone. Bij tests met het toestel aan het Stil Ende in de reien afgelopen zomer bleek het goed te werken.

Sinds 2017 heeft Brugge problemen met blauwalgen.

Ook in de zwemzone aan de Coupure waren er in 2018 problemen met blauwalgen.

-------------------

In Gent heeft de lokale politie vorige week bij een grote controleactie in 70 handels- en horecazaken meer dan 4.400 producten in beslag genomen. “In drie zaken werden vervallen voedingsmiddelen in beslag genomen, waarvan bij sommige de vervaldatum al meer dan twee jaar verstreken was.

De politie organiseerde een zogenaamde “flex-controle” in samenwerking met externe inspectiediensten. “Bij zo’n controle worden handels- en horecazaken gecontroleerd op het vlak van vergunningen, hygiëne, veiligheid, tewerkstelling, sociale regelgeving, enzovoort.

--------------------------------

Tom Van Grieken, de voorzitter van Vlaams Belang, komt op vrijdag 25 oktober naar Aalter. Hij doet dat in het kader van ‘Tom on Tour’.

“Bedoeling is om vooral jongeren in hun leefwereld tegemoet te treden op een ongedwongen manier.

---------------------

Vandaag zijn er werken aan het Gilbert Braeckmanplein in Evergem.

De woningen wordt er aangesloten op het drinkwater. De straat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Het eenrichtingsverkeer dat normaal in de straat van kracht is, wordt tijdelijk opgeheven. Zo blijven de woningen en handelszaken bereikbaar.

---------------------

Er worden de komende dagen nutswerken uitgevoerd in de Peperstraat in Deinze en vanaf volgende week ook in Dreef in Merendree.

De Peperstraat wordt tot donderdag 31 oktober afgesloten en er wordt een wegomlegging voorzien. In Dreef in Merendree worden de nutsleidingen van een nieuwe verkaveling aangesloten op het bestaande net en hiervoor wordt de straat van 28 oktober tot 8 november afgesloten.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws