Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 17 oktober 2022

gepost 2 years ago, op maandag, 17 oktober 2022 door Crew

De stad Eeklo is nu officieel eigenaar van de oude rijkswachtkazerne in de Kaaistraat. Er wordt één symbolische euro betaald aan de Regie der Gebouwen. Bedoeling is om de oude rijkswachtkazerne te slopen, de gronden te saneren, en daar dan een combinatie van een parking en groenzone van te maken.

—-------------------------------------

Aalter gaat camera’s inzetten om het probleem van sluikstorten en zwerfvuil in de stationsbuurt op te lossen. De camera’s moeten sluikstorters in eerste instantie afschrikken, maar kunnen ook helpen in het opsporen van daders die de slechte gewoonte aanhouden.

—----------------------------------

Vanaf nu geldt een parkeerverbod op de Boomgaard, het plein voor het oud gemeentehuis in Aalter. De komende week zal een groot deel van het plein onthard worden. Nadien wordt het geen parking meer. Honderd meter van de Boomgaard liggen twee gratis ondergrondse parkings. Daar kan iedereen drie uur gratis parkeren.

—--------------------------------

Eeklo wil in de feestmaand december ook besparen op kerstverlichting. Er komt er iets minder en ’s nachts moeten de lichten uit. Eeklo besliste eerder al om de straatverlichting ’s nachts uit te schakelen.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws