Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 13 november 2023

gepost 5 months ago, op maandag, 13 november 2023 door Crew


ACV Aalter heeft op de wekelijkse markt een soepactie gehouden voor het goede doel. ACV kon zo 600 euro inzamelen en schenkt dat aan de vzw De Toevlucht in Aalter. Die hebben onder andere een voedselbedeling voor kansarmen.

—-------------------------------------------

Het stadsbestuur van Eeklo wil zoveel mogelijk burgers van de sigaret afhelpen, en zet na Nieuwjaar een traject op. Van januari tot april 2024 zal je in Eeklo onder begeleiding van tabacoloog Arne Verstuyf een traject kunnen afleggen om te stoppen met roken.

—-------------------------------------

Leerlingen van het College ten Doorn in Eeklo hebben brood gebakken, met eigen tarwe die eerder door medeleerlingen gezaaid werd. Dit is voor onze leerlingen een mooi voorbeeld van korte keten”, zegt coördinator land- en tuinbouw Lieven Cauwels van College ten Doorn. ”

—-----------------------------------------------

Het gemeentebestuur van Maldegem is letterlijk in elk dorp aan het bouwen voor het verenigingsleven. In Middelburg en Donk zijn de werken aan de ontmoetingscentra volop bezig. Adegem krijgt een nieuwbouw naast Den Hoogen Pad. En er werd ook een politieke beslissing genomen over een nieuw ontmoetingscentrum voor Kleit.

—------------------------------------------

De Sint en zijn pietenteam kwamen zondagmiddag per boot aan in de jachthaven van Eeklo. Ze werden er verwelkomd door een massa kinderen. Sint en Piet namen ruim de tijd om iedereen te begroeten en namen heel wat mooie tekeningen in ontvangst”, die ook nog liet weten dat er dit jaar geen stoute kinderen bij zijn.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws