Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 12 september 2022

gepost 1 year ago, op zondag, 11 september 2022 door Crew

Groen Eeklo draait een moeilijke bladzijde om en gaat met een vernieuwd partijbestuur de toekomst in. Fleur Foré (40) werd afgelopen weekend verkozen tot nieuwe partijvoorzitter, en vormt een nieuwe ploeg rond haar. De gedwongen verhuis van de meerderheid naar de oppositie, en het opstappen van bekende koppen, lijkt verteerd te zijn in Eeklo.

—-------------------------

De wekelijkse Boerenmarkt in Aalter moet twee weken verhuizen, naar aanleiding van Aalter Kermis. Op zaterdag 17 en zaterdag 24 september zal de Boerenmarkt niet georganiseerd worden op parking Aard, maar wel op de parking van het gemeentehuis. Je vindt de kramen dan aan de hoek van de Kouter met de Europalaan.

—-------------------------------

Nog tot eind oktober kan je in Kunstencentrum ArtA’A aan het station in Aalter naar werken van kunstenaar Paul De Doncker (70) gaan kijken.

De Aalternaar toont in de bibliotheek van zijn thuisgemeente tachtig tekeningen uit zijn schetsboek ‘(P)olleket. De kleine sommonaut’. —-------------------------------------

Johan De Muynck (74) uit Waarschoot (Lievegem) is zijn titel kwijt, en is niet langer de laatste Belg die een grote Ronde won. Na zijn winst in de Giro in 1978 schrijft Remco Evenepoel nu geschiedenis als winnaar van de Vuelta. Zoals Schepdaal nu rood kleurt, kleurde Waarschoot 44 jaar geleden helemaal roze.

—----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws