Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 10 juni 2024

gepost 1 week ago, op maandag, 10 juni 2024 door Crew

In de province Oost-Vlaanderen is de grootste partij: Vlaams Belang gevolgd door N-VA. Stemmenkanon Guy D'haeseleer scoort opnieuw goed in de Denderstreek. De ogen waren ook gericht op Vooruit. Lijstduwer Conner Rousseau. Hij haalt ruim de meeste voorkeurstemmen van de hele provincie: meer dan 50.000. Dat is ruim genoeg om verkozen te worden.

—--------------------------------------

Aalter krijgt een nieuw KMO-park. Op een oude, verlaten site aan de Venecolaan zal projectontwikkelaar Global Estate Group, drie gloednieuwe bedrijfsgebouwen optrekken. Samen goed voor 21 KMO-units voor lokale ondernemers. Nexus zal de naam zijn van het nieuwe KMO-park.

—---------------------------

Het nieuwe Bancontact CASH-punt in de Stationsstraat 202 in Aalter is klaar en kan gebruikt worden. De Bancontact CASH-punten zijn een initiatief van de vier grootbanken. Je kan er binnen van ‘s ochtends tot en met middernacht.

—-------------------------------

Serviceclub Inner Wheel Meetjesland, met basis in Maldegem, heeft het voorbije werkjaar organisaties in de hele regio gesteund. Ondermeer het Jongerenhuis in Eeklo, de opvolger van De Plek, gebruikte de gift om het nieuwe jongerenhuis mee vorm te geven.

—------------------------------

Stad Eeklo ging van januari 2024 tot april 2024 de strijd aan tegen de sigaret door middel van een rookstoptraject in het Sociaal Huis. 5 van de 11 Eeklose deelnemers zijn gestopt met roken.

—-------------------------------

Muziekclub N9 voorziet extra tickets voor de optredens van Portland en Eefje De Visser. Beide artiesten staan op het podium van de Huysmanhoeve in Eeklo. Doordat de organisatie het terrein op de Huysmanhoeve een beetje vergroot heeft zijn er nu extra tickets beschikbaar.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws