Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 11 juni 2024

gepost 1 week ago, op dinsdag, 11 juni 2024 door Crew

De gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2024 komen eraan. Pieter De Crem (CD&V) was er altijd onklopbaar, maar tijdens de nationale verkiezingen koos Aalter opvallend voor N-VA en Vlaams Belang. —----------------------------------

Twee jaar geleden werd er al over de komst van een zogenaamd ‘Kwartier van de Toekomst’ in Ursel gesproken, maar werd uiteindelijk Geraardsbergen gekozen als Oost-Vlaamse locatie. Het is echter nu onzeker dat de nieuwe legerkazerne daar nog komt. Minister Zuhal Demir wil opnieuw andere locaties onderzoeken en dus komt ook het Drongengoed in Ursel weer in het vizier.

—----------------------------

De kiezer heeft zondag de kaarten ook in het Meetjesland goed door mekaar geschud. Burgemeester Brent Meuleman (Vooruit) van Zelzate is er een nieuwkomer in de Kamer. Parlementsleden Mieke Schauvliege, Joke Schauvliege en Kathleen Depoorter houden hun zitje.

—-------------------------------

De kiezer in Eeklo heeft zondag massaal op Vlaams Belang gestemd. Met 27 procent zowat het meest van heel het Meetjesland. Jens De Pauw, de voorzitter van het Vlaams Belang Eeklo, scoort opvallend sterk vanop de eerste opvolgersplaats.

—---------------------------------

Maldegem heeft duidelijk zeer rechts gestemd, met meer dan een kwart van alle kiezers die Vlaams Belang verkiezen. Maar de grootste verliezer in Maldegem is de Open Vld. Ooit nog torenhoog met oud-burgemeester Bart Van Hulle die zo naar het Vlaams parlement gestuurd werd. Maar nu hij niet meer opkomt verliest open VLD in Maldegem zelfs meer dan 15 procent.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws