Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 10 april 2023

gepost 1 year ago, op maandag, 10 april 2023 door Crew

De stad Eeklo wil de panden Markt 23 en Markt 25 kopen, en nadien slopen. Hiervoor ligt 685.000 euro ligt op tafel. Het gaat om de twee smalle hoge panden, links van de Paterskerk. Op termijn moet er zo een uitgestrekt plein komen tussen de Markt en de Paterskerk.

—-------------------------------

Het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo heeft voor paasknuffels gezorgd, voor de kinderen die he feestweekend op de pediatrie moeten doorbrengen.De knuffels werden gemaakt door enkele vrijwilligers en medewerkers.

—----------------------------------------

De middenberm van de N9 in Eeklo lijkt eigenlijk op weg om een kleurrijke ader door de stad te worden. Al jaren probeert Eeklo iets te doen aan de verloederde middenberm in de stadskern. De kleur komt momenteel van de paaslelies en de wilde hyacinten. —---------------------------

De G-voetbalploeg van KVE Aalter speelt in een nieuwe outfit en groeit langzaam maar zeker door tot een vaste waarde binnen de werking. G voetbal is bedoeld voor mensen die door hun lichamelijke of verstandelijke beperking moeilijk aansluiting kunnen vinden bij een regulier voetbalteam.

—--------------------------------------------

Rotary Club Aalter heeft een cheque van 15.000 euro overhandigd aan de vzw Aalternatief. Die vzw wil op de site van de oude Academie in Aalter een kleinschalig woonproject bouwen voor jongvolwassenen met een beperking. De gemeente Aalter schenkt de grond, maar de bouwwerken moeten zelf bekostigd worden.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws