Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 9 november 2023

gepost 7 months ago, op donderdag, 9 november 2023 door Crew

Een containerbrand bij het bedrijf Elias Vandevoorde op het industrieterrein Nieuwendorpe zorgde donderdagmorgen voor hevige rookontwikkeling. Er kwamen zelfs meldingen binnen dat de rook tot in het centrum, in de Molenstraat, hing”, zegt burgemeester van Eeklo Luc Vandevelde (SMS). “Voor alle veiligheid en om mensen gerust te stellen, werd er een BE-Alert-bericht verstuurd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatiesystemen zoveel mogelijk te sluiten.

—----------------------------------------------

De gemeente Aalter organiseert op zondag 12 november voor dit jaar de laatste gegidste natuurwandeling in het Hooggoedbos. De wandeling start om 14 uur aan de parking in Stratem. Info: www.aalter.be/natuurwandelingen.

—---------------------------------------------

De herstellingswerken aan Balgerhoekebrug, op de grens van Eeklo met Adegem (Maldegem) zijn vroeger klaar. Als alles goed verloopt zal het verkeer terug over de brug kunnen rijden vanaf vrijdag 10 november.

—--------------------------------------------

Uit de grote rondvraag van HLN blijkt dat er zowat overal in Vlaanderen lange wachtlijsten zijn voor de kinderopvang. Maar in het polderdorp Sint-Laureins is dat anders. Bij Kinderopvang De Dolfijntjes kan wie nu belt, al meteen na Nieuwjaar instappen. “En dat terwijl de wachttijden elders in Vlaanderen soms anderhalf jaar zijn.

—----------------------------------------------

Op zaterdag 11 en zaterdag 18 november staan er in Maldegem herdenkingen gepland voor Wapenstilstand. Op zaterdag 11 november is er vanaf 8.30 uur een plechtigheid in de kerk van Adegem. Middelburg herdenkt Wapenstilstand op zaterdag 18 november om 10.30 uur.

—-----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws