Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 4 mei 2023

gepost 10 months ago, op woensdag, 3 mei 2023 door Crew

De kerk van Oosteeklo zal voortaan vijf minuten de klokken laten luiden bij elke Oosteeklonaar die overlijdt indien de familie dat wenst. De kerkfabriek wil op die manier een oude traditie in ere herstellen.

—-------------------------

Maldegem organiseert van vrijdag 5 tot zondag 7 mei het verbroederingsweekend. Uit elk van de partnersteden komen een twintigtal gasten naar Maldegem.

—----------------------------

De groep KLeINKiTsch speelt op zondag 7 mei om 11 uur een aperitiefconcert voor het goede doel in de kerk van Sint-Maria-Aalter. Met het concert wordt geld ingezameld voor het natuurgebied Ganzeveld in Aalter.

—----------------------------

De gemeente Maldegem strikt dit jaar zanger Jelle Cleymans voor het muzikale feest rond de Vlaamse feestdag. Cleymans komt op zondag 9 juli naar Maldegem.

—----------------------------------

Er komt opnieuw een horecazaak in het vroegere pand van de Vreeze Gods aan de kerk van Eeklo. In het laatste weekend van juni opent Thomas Haeck van café Eglantier er zijn nieuwe zaak.

—----------------------------

Van donderdag 4 tot en met woensdag 10 mei is er geen doorgaand verkeer mogelijk in de Garenstraat in Eeklo. Er moeten dakwerken gebeuren aan een privéwoning.

—---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws