Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 4 januari 2024

gepost 4 months ago, op donderdag, 4 januari 2024 door Crew

Het ziet ernaar uit dat de watersituatie in Oost-Vlaanderen stabiliseert. Enige uitzondering is het waterpeil aan de Leie. En dat zorgt voor problemen in Sint-Martens-Latem, Deinze, Drongen, Sint-Denijs-Westerm en Afsnee. de piekstanden daar worden pas donderdagmiddag verwacht, terwijl er nu al woningen geëvacueerd zijn. Op vraag van de gouverneur houdt Nederland de sluizen open.

—-------------------------------------------

Aalter heeft er vorig jaar negen verenigingen bij gekregen, en heeft nu alles samen maar liefst 298 erkende verenigingen. Het voorbije werkjaar werd er aan de erkende verenigingen maar liefst 170.000 euro werkingssubsidies toegekend.

—----------------------------------------------------------------

Jacques Vermeire komt op vrijdag 26 april naar CC De Herbakker in Eeklo. Op heel wat plaatsen is de ‘zaalshow 2.0’ met Luc Verschueren al uitverkocht, maar voor de voorstelling in Eeklo zijn er nog tickets.

—---------------------------------------------

Het doek valt over de Smatch langs de N9 in Maldegem. De directie van de winkelketens Match en Smatch heeft geen overnemer gevonden voor 19 van de 27 winkels die niet door Colruyt Group overgenomen worden.

—----------------------------------------------

Op oudejaarsdag is oud-notaris Maurits Van Acker (95) overleden in Gent. Hij was van 1970 tot en met 1977 burgemeester van Bassevelde.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws