Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 26 maart 2020

gepost 6 months ago, op woensdag, 25 maart 2020 door Crew

De cijfers van het aantal besmettingen, het aantal overlijdens, het aantal ziekenhuisopnames en het aantal mensen op intensieve zorg zijn sedert gisteren sterk gestegen. Teken voor experts dat we nog steeds niet aan de piek van deze corona-epedemie zitten en tijd volgens het college van Procureurs-Generaal om de strafmaat bij het niet-naleven van de genomen maatregelen aan te scherpen. Je hoort daarover Lien Depoorter: **** Elke overtreding zal voortaan worden bestraft met minstens 250 euro boete.

-------------------------------

Aan de gemeentehuizen van onder andere Ruiselede, Tielt en Wingene staan ondertussen overal containers bestemd voor de inzameling van mondmaskers.

Ook zelfgemaakte mondmaskers zijn welkom in de containers. Alle ingezameld materiaal wordt door de huisartsenkring en de hulpverleningszone herverdeeld over de diverse zorgactoren.

----------------------------

De coronacrisis heeft de laatste dagen een golf van solidariteit opgewekt. Zo stellen veel jongeren zich beschikbaar om o.a. inkopen te doen voor oudere mensen. Nu komt er ook een opmerkelijk initiatief vanuit de hoek van de student-ondernemers: het Gentse kledingmerk Flâneur Clothing zal namelijk een tijdelijke collectie lanceren. Ze maken immers een collectie met de scherpe woorden van Minister Maggie De Block. Medeoprichter Seger Scheyving uit Aalter zegt wat op de kleding staat: *** u4 De opbrengst van de kledij gaat naar de bestrijding van het COVID-19 virus: **** u5 Aldus Seger Scheyving uit Aalter. De kledij kan je bestellen via https://www.flaneurclothing.com/

-----------------------------

In woonzorgcentrum St-Elisabeth in Eeklo zijn drie bewoners besmet geraakt met het coronavirus. Ook twee personeelsleden testten positief, drie collega's worden nog onderzocht.

Het gaat om de afdeling de Deining op het gelijkvloers van het woonzorgcentrum. Het verdiep is in quarantaine geplaatst en voor het personeel is een aparte kleedkamer voorzien om de veiligheid voor het ganse gebouw te verzekeren. Gisterenvoormiddag lag niemand op intensieve zorgen maar in de loop van de gisterennamiddag had één besmette bewoner veertig graden koorts en wordt dus extra opgevolgd.

---------------------

Dat naast de zorgsector ook de politiezones zich grondig moeten herorganiseren tijdens deze Coronacrisis, staat buiten kijf. De politie wordt massaal ingezet om toe te zien of de federale Coronamaatregelen worden nageleefd. Tegelijk moeten de politiemensen zichzelf ook zo goed als het kan proberen te beschermen.

Hoewel elke politiezone zijn eigen lokale aandachtspunten heeft, is het ook opportuun om waar mogelijk de handen in mekaar te slaan. Politie Brugge, Damme/Knokke-Heist en Blankenberge-Zuienkerke staken vorige week al de koppen bij mekaar in het kader van de oprichting van een Quick Response Team - Corona.

Je hoort daarover meer duiding van Lien Depoorter. **** u2 De woordvoerster van de politie somt ook op waar die speciaal beschermde politie tussenkomt *** u3

----------------------------

Oxfam Solidariteit Brugge en het OCMW van de stad bieden tweedehandscomputers aan met honderd euro korting voor gezinnen die over een beperkt budget beschikken. Voor gezinnen die geen computer hebben, is het voor de kinderen extra moeilijk om schoolopdrachten af te werken en leerstof bij te houden. OCMW Brugge neemt het voortouw om te helpen met de aanbieding van tweedehandscomputers. Provider Telenet biedt hen gratis internet aan tot 30 juni.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws