Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 24 november 2022

gepost 2 years ago, op donderdag, 24 november 2022 door Crew

Al vijf maanden probeert Andy Colman (40) een vergunning te verkrijgen om in Aalter zijn nieuwe homobar @ndy’s te openen. Een bar waar je meer zal kunnen doen dan enkel een glas drinken. Maar die vergunning komt er niet. Homofoob beleid volgens de uitbaters. Enkel een zaak van veiligheid volgens burgemeester De Crem.

—------------------------------

De feestzaal van Lotenhulle (Aalter) wordt op zondag 27 november omgetoverd tot een gezellige Wintermarkt. Zondag kan je van 13 tot 18 uur op de Wintermarkt standen bezoeken van ondernemers die voor gezelligheid kiezen. “Naast de standhouders zal er ook ruimte zijn om te genieten van een hapje en een drankje.

—---------------------------

Samen met de energiecoöperatie Volterra plant de provincie Oost-Vlaanderen een nieuwe houtkant aan rond de windturbines in Eeklo. Op zondagvoormiddag 27 november gaan de spades in de grond. Volterra doet een beroep op de provinciale actie ‘Beplant het Landschap’.

—------------------------------

Voor het eerst in lang in Aalter geen groot scherm bij een WK voetbal, maar wel gezelligheid in de dorpscafés zoals in Den Arrivée in Lotenhulle. De supporters hadden bij de start van de wedstrijd nog hun twijfels over de kansen van de Rode Duivels. Na de mooie safe van Courtois begon het vertrouwen te groeien, en bij de eerste goal net voor de rust, ging het café uit de bol.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws