Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 2 april 2020

gepost 2 months ago, op woensdag, 1 april 2020 door Crew

Het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo richt een extra afdeling Intensieve Zorg in, om een nieuwe toevloed aan coronapatiënten aan te kunnen. Cijfers over hoeveel coronapatiënten opgenomen zijn, geeft het AZ Alma niet, omdat dat ook zo door de overheid opgelegd wordt. Op de afdeling Intensieve Zorg voor de patiënten met COVID-19 heeft het AZ Alma negen beademde posities. Op de bijkomende afdeling Intensieve Zorg werden nog verschillende extra plaatsen met beademing voorzien. Dat het echt nodig is, bewijst het feit dat de extra afdeling ondertussen al in gebruik is.

-------------------------------------

Group Lataire uit Aalter, een bedrijf van gezondheidsproducten voor duiven, schenkt een deel van de opbrengst van de webverkoop aan het woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter. Ook Group Lataire uit Aalter krijgt economisch zware klappen door de coronacrisis, maar toch wil het bedrijf nog een steentje bijdragen aan de steun voor de zorg. Group Lataire is gevestigd in Aalter en ook in Eede in Nederland, en kiest voor een lokale zorginstelling om te steunen.

-----------------------------------

De gemeenteraad van Eeklo vergadert vandaag voor het eerst online. Het publiek kan de debatten niet volgen. De gemeenteraad van maart werd afgelast door de coronamaatregelen. Maar er is nood aan overleg, dus heeft Eeklo beslist om in april wel te vergaderen met de gemeenteraad. Samenkomen met een dertigtal politici en ambtenaren kan niet, dus wordt gekozen voor een online vergadering. Na de gemeenteraad worden de beslissingen zo snel mogelijk bekendgemaakt op de website van de stad Eeklo.

-----------------------------------------------

De stad Blankenberge heeft gisteren beslist om alle eigen evenementen en activiteiten tot en met 30 juni af te gelasten. Dat zijn onder andere de buitenspeeldag, voorstellingen, Havenfeesten en Blankenberge Remembers.

Een volledig overzicht van de geannuleerde activiteiten vind je via: www.blankenberge.be/geannuleerde-stadsevenementen.

---------------------------------------

Een man uit Eeklo riskeert een gevangenisstraf van 36 maanden omdat hij 4 kilogram heroïne het land heeft binnengesmokkeld. De man bracht de drugs over vanuit Burundi. De Eeklonaar liep op 19 november tegen de lamp toen hij met een vlucht vanuit Bujumbura landde op de luchthaven en de douane in zijn reiskoffer vier pakken met poeder vond. De verdachte bekende meteen dat hij wist dat er drugs in zijn koffer verstopt zaten en verklaarde dat hem 4.000 euro beloofd was om het transport uit te voeren. Met dat geld hoopte hij een deel van zijn schulden terug te betalen.

--------------------------------

De haven van Zeebrugge zoekt een oplossing voor de overvolle parkings van autobehandelaars op haar terreinen. Er staan meer dan 100.000 nieuwe wagens te wachten voor einddistributie, maar die raken door de coronamaatregelen niet ter plaatse. Uit verschillende werelddelen blijven autoschepen, treinen en vrachtwagens aankomen met nieuwe wagens, geproduceerd vóór het uitbreken van het coronavirus.

Uitwijkmogelijkheden zijn er nog in de achterhaven. De terreinen moeten geschikt zijn om wagens op een professionele manier te stockeren. Mogelijk moeten nieuwe schepen zelfs uitwijken naar de haven van Antwerpen.
-----------------------------

De opening van de heraangelegde Dammesteenweg is opnieuw uitgesteld. Als gevolg van de coronacrisis staakten verschillende betrokken aannemersbedrijven het werk om hun personeel te beschermen”, zegt het stadsbestuur van Damme. Het stadsbestuur roept ook op om geduld op te brengen en de signalisatie niet te negeren. Dat kan tot schade leiden aan het wegdek. Wanneer de Dammesteenweg, die al van november vorig jaar onderbroken is, opnieuw kan openen is onduidelijk. Pas na het opheffen van de maatregelen van de federale overheid, kunnen de werken hervat worden.

------------------------------

Drukkerij Perka uit Maldegem neemt de nv Quadri-finsih uit Oudenaarde over. De 15 medewerkers van Quadrifinish blijven aan de slag in Oudenaarde. Perka is de Maldegemse drukkerij van de familie Willems, en heeft tachtig medewerkers. Met de overname van de Oudenaardse specialist in drukwerk op groot formaat, breidt Perka zijn werkterrein verder uit. Eerder nam Perka ook al het grafisch ontwerpbureau Quadri uit Merelbeke en All Mail Services uit Sleidinge over.

-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws