Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 1 april 2020

gepost 8 months ago, op dinsdag, 31 maart 2020 door Crew

Aalter heeft een warm hart en de mensen zorgen goed voor elkaar horen we van de dienst communicatie bij de gemeente Aalter. Als vrijwilliger staan er heel wat Aalternaren voor elkaar klaar. Via impactdays.be/aalterhelpt kan je je opgeven als vrijwilliger. Er worden heel taken verricht door vrijwilligers dat zegt ook Laurens Wille van de dienst communicatie in Aalter.****u2

Laurens Wille was dat van de dienst communicatie in Aalter. De website om je op te geven als vrijwilliger is www.impactdays.be/aalterhelpt.

---------------------------------

De Brugse Meifoor, gepland van donderdag 30 april tot en met 24 mei, gaat niet door. Naar de reden is het niet ver zoeken. “Dit risico kunnen we niet nemen”, zegt schepen van Ondernemen in Brugge Pablo Annys. ***u3 Zoals we al eerder meldden is ook de Heilige Bloedprocessie in Brugge afgelast. **** u3 Pablo Annys hoorde je over de annulering van de Brugse Meifoor.

-----------------

De lockdown Games worden verlengd, voor alle duidelijkheid is dit een spel die thuis in gezinsverband wordt gespeeld. Het begon als een kleinschalig initiatief om de vele thuiszittende kinderen en hun ouders een alternatief te bieden voor de verveling tijdens de coronacrisis en het werd al snel een overrompelend succes. Dat zegt ook Kristof Van Den Branden: *** u1 Tijdens de Lockdown Games is het de bedoeling dat je grappige foto’s doorstuurt, de opdracht krijg je en voer je direct uit en de foto’s stuur je door, hoor je opnieuw van Kristof **** u1

Alle info om deel te kunnen nemen aan de lockdowns gamens vind je ook op onze website: radiokix.be

------------------------------------------

Door de coronamaatregelen gaan we met z’n allen meer wandelen. Het gemeentebestuur van Aalter roept op om ondertussen ook zwerfvuil te ruimen.

De gewone wandelingen, zonder echt doel en in je eigen dorp, beginnen sommigen misschien te vervelen. Een fikse wandeling maken en ondertussen zwerfvuil ruimen, kan een wandeling weer wat boeiender maken. Hoe je je daarvoor kandidaat kan stellen hoor je van Laurens Wille van de dienst communicatie bij de gemeente Aalter **** u4 Wie heeft zin om deze groep vrijwilligers te versterken, krijgt van de gemeente gratis materiaal zoals zwerfvuilzakken met speciale stickers, PMD-zakken, een afvalgrijper, handschoenen en een fluohesje. Het lokaal bestuur zorgt voor een vrijwilligersverzekering.

------------------

Eeklo maakt het wel heel duidelijk dat iedereen anderhalve meter afstand moet houden. Er werden dertig grote borden in het straatbeeld geplaatst.

Regel nummer één in deze coronacrisis is dat mensen overal minstens anderhalve meter afstand moeten houden van mekaar. In het straatbeeld van Eeklo staan nu dertig borden om de burgers daar nog eens aan te herinneren. Als we allemaal samen de regels volgen, is deze coronaperiode hopelijk sneller voorbij.

------------------------------

De maatregelen om het coronavirus te verspreiden worden goed opgevolgd in Brugge. Het is belangrijk dat mensen zich nog kunnen bewegen maar dit moet gebeuren dichtbij de eigen woning. Dat zien ze ook in het centrum van Brugge dat zo goed als leeg is hoor je van schepen van ondernemen Pablo Annys: ****u5 Schepen van ondernemen in Brugge Pablo Annys over de gevolgen van de genomen maatregelen.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws