Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws donderdag 19 december 2019

gepost 4 years ago, op vrijdag, 20 december 2019 door Wim Van Geert

Voedselbank De Kapstok uit Pittem vraagt meer financiële steun van Wingene. Wingene heeft zelf geen voedselbank en steeds meer gezinnen uit Wingene maken gebruik van de voedselbanken in Pittem en Tielt zegt ook oppositieraadslid in WingeneMartine Devisscher. *******

-------------------------

Op het marktplein van Ruiselede vindt op 21 en 22 december voor het eerst een speciale actie plaats voor De Warmste Week. Al enkele weken worden in de gemeente vlammetjes verkocht voor het goede doel. Als apotheose nodigt het feestcomité iedereen uit om zaterdag en zondag die vlammetjes in de kerstboom op de markt te komen hangen. De opbrengst van de actie gaat naar welzijnsschakel De Toevlucht uit Aalter.

---------------------

De horeca van Knesselare komt voor het eerst in groep naar buiten, en wil het imago van ‘lekker dorp’ aanscherpen. Er zijn heel wat nieuwigheden in de horeca van Knesselare. Het is echter van belang dat die nieuwigheden in de kijker worden gezet hoor je van Pieter Steyaert van De Litanie: *********

Sinds de fusie denkt men in Aalter bij horeca al snel aan Aalter-centrum. Maar ook in Knesselare staat de horeca samen sterk. ************

Aldus Pieter Steyaert van horecazaak De Litanie in Knesselare.

---------------------

De lichtinstallatie aan de fontein in het Koning Albert I-park in Brugge pronkt weer in alle glorie, nadat stevige rukwinden de installatie tien dagen geleden onherstelbare schade hadden toegebracht. Het Genkse bureau Painting with Light, dat is de firma die de lichtinstallatie plaatste vond een oplossing. “De installatie is gewoon terug nagebouwd, maar dan met andere materialen. De vorige versie was helemaal stuk. Hevige rukwinden hadden op 10 december de installatie vernield.

------------------------

Matyas Blanckaert stapt uit de Eeklose Groen-fractie, hij gaat verder als onafhankelijk raadslid. De meerderheid dreigde zo te breken, maar daar is niets van aan. Volgens Blanckaert moet de oppositie zich geen illusies maken.

In een brief, die onze redactie ontving liet Matyas Blanckaert verder weten dat hij geen enkele ambitie heeft om door te groeien in de partij Groen op provinciaal, gewestelijk of nationaal niveau. Het was de gemakkelijkste oplossing geweest om er volledig uit te stappen, maar hij wil zijn stem laten klinken voor de 400 mensen die op hem gestemd hebben en wil die mensen niet ontgoochelen aldus Matyas Blanckaert die uit de Eeklose Groen-fractie stapt.

--------------------

Steeds meer en meer mensen zoeken hulp bij voedselbank De Kapstok uit Pittem.

Hierbij trekt Wingens oppositieraadslid Martine Devisscher van SP.A aan de alarmbel. De voedselbank in Pittem redt het echter niet meer met de toelages die de randgemeenten hen toestoppen zegt Martine Devisscher: ******

Je hoorde oppositieraadslid in Wingene Martine Devisscher over de toelages die veel te weinig zijn voor de voedselbank in Pittem.

-----------------------------

De 14de editie van de Parkcross in Maldegem gaat door op woensdag 5 februari en maakt dit jaar deel uit van de Ethias Crossen. De Parkcross staat elk jaar garant voor een namiddag vol sportplezier en ontspanning en staat in Mardegem gekend als volksfeest. Vanaf nu zijn voor de parkcross in Maldegem tickets te koop en alle info over die tickets, starturen en renners... kan je raadplegen via www.parkcrossmaldegem.be.

----------------

Op het Marktplein in Zeebrugge wordt nu zatrerdagnamiddag een grote kerstmarkt gehouden met medewerking van de plaatselijke verenigingen en handelaars. Er zal een ruim aanbod zijn met tal van producten.

Naast de vele standjes zijn er ook foodtrucks en kermisattracties.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws