Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws woensdag 18 december 2019

gepost 4 years ago, op woensdag, 18 december 2019 door Wim Van Geert

Gisteren werd er volop gejaagd op damherten in het Drongengoed. Volgens de Aalterse burgemeester Patrick Hoste is dat in opdracht van het Agentschap Natuur & Bos. Er zouden momenteel teveel damherten zijn, en dat zou slecht zijn voor de natuur. Zegt ook Mieke Schauvliege van Groen. **************

De gebrekkige communicatie van het Agentschap Natuur & Bos is een pijnpunt hoor je van Mieke Schauvliege. ******************

--------------------------------------

Op vrijdag 20 december 2019 gaat de N9 in Maldegem open voor het verkeer. Het Agentschap Wegen en Verkeer ging begin augustus 2019 aan de slag en is klaar met de structurele onderhoudswerken. Ruim 2 km van de steenweg kreeg een nieuw wegdek in asfalt om het rijcomfort te verbeteren. Ook is er een nieuwe veilige fietsoversteekplaats aangelegd.

------------------------------

De stad Brugge zal alle 2.700 lantaarns in de historische binnenstad vervangen door ledarmaturen met dezelfde ‘look and feel’.

“Zo besparen we 60 procent energie op vlak van openbare verlichting. Een aanzienlijke CO2-reductie is daarvan het logische gevolg”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Brugge werkt daarvoor samen met Fluvius. De totale kostprijs is geraamd op 4,1 miljoen euro. De uitrol is gepland in het eerste kwartaal van 2020 en wordt gespreid over drie jaar.

-----------------------

Gisterenmorgen rond 9.40u reed een vrachtwagen geladen met autowrakken op de E40 in de richting van Gent de gracht in. Hij belandde uiteindelijk tegen een boom. De 48-jarige bestuurder overleefde de klap niet. Het ongeval gebeurde net voorbij de afrit Aalter. De vrachtwagen was geladen met autowrakken. De politie is extra alert op bestuurders die vanuit de file beelden maken van het ongeval. Volgens politiecommissaris van de federale wegpolitie Danny Seys werden verschillende bestuurders daarvoor geverbaliseerd.

--------------------

De komende vijf jaar investeert Damme meer dan 41 miljoen euro.De grootste investeringen gaan naar gebouwen en wegen. Ruim 8 miljoen euro gaat naar de opwaardering van Sportpark ’t Veld en ook de zorgsite in Sijsele wordt uitgebreid. En de dorpskernvernieuwing in Moerkerke, Sijsele en Oostkerke wordt voorgezet. Ook de realisatie van de Wijk van de Toekomst op de kazernesite in Sijsele staat op de planning voor de komende vijf jaar. In totaal bevat het meerjarenplan 83 actiepunten. Je hoort Burgemeester Joachim Coens. *********

----------------

Bij een actie van de Brugse politie, waarbij de lading van bestelwagens werd gecontroleerd, bleek één derde van de voertuigen overladen.

Na weging bleek dat maar liefst 11 bestelwagens te zwaar geladen waren. “Het ging hierbij voornamelijk om koerierdiensten, die in deze pakjesperiode duidelijk veel leveringen af te handelen hebben. Ook enkele bestelwagens die actief zijn in de bouwsector bleken niet in orde.

-----------------

Het meerjarenplan van het stadsbestuur Eeklo zorgt voor veel kritiek bij de oppositiepartijen. Zij noemen het een gebrek aan visie en ambitie.

Het plan van meer dan 800 pagina’s is dus niet naar de zin van de oppositie. Volgens Filip Smet is er een gebrek aan ambitie en gebrek aan visie van de nieuwe beleidsploeg.

---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws