Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 10 december 2020

gepost 4 months ago, op woensdag, 9 december 2020 door Crew

West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé wil strenge controles op de coronamaatregelen tijdens de feestdagen. Hoewel de coronacijfers op nationaal niveau nog licht dalen, stijgen ze in West-Vlaanderen opnieuw. Ook het reproductiegetal ligt in West-Vlaanderen het hoogst. De politie zal streng controleren en beboeten op wie de coronamaatregelen niet naleeft.

------------------

Om het plots sterk stijgend aantal coronabesmettingen binnen het AZ Sint-Jan in Brugge in te dijken, is beslist om tot en met maandag 14 december geen geplande opnames meer toe te laten. Er liggen 90 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis. Het ziekenhuis wordt geconfronteerd met een stijgend aantal interne infecties en een toenemend aantal opnames. Onder meer op de dienst Geriatrie in het Sint-Jan in Brugge zou er een uitbraak van het coronavirus zijn.

---------------

Het oud gemeentehuis op de Boomgaard in Aalter staat nu leeg. De gemeente ging op zoek naar een nieuwe functie, maar vindt die niet binnen de werking van het gemeentebestuur. Het bestuur van Aalter wil het oude gemeentehuis in concessie geven om er bijvoorbeeld een horeca-gelegenheid van te maken. In de kelders van het oude gemeentehuis wil Pieter De Crem een museum over de geschiedenis van Aalter.

------------

Het lokaal bestuur van Aalter en de Broeders van Liefde hebben een akkoord bereikt over de aankoop van het oud-klooster in Knesselare. Daarmee ligt de weg nu helemaal open voor de bouw van een nieuw, gemeentelijk centrum in het hart van het dorp, waar verschillende functies kunnen en zullen verenigd worden.

Met de aankoop van het oud-klooster in de Kloosterstraat is een belangrijke stap gezet in de plannen om in Knesselare een nieuw gemeentelijk ontmoetingscentrum te bouwen.

----------------

De meeste Oost-Vlaamse jongeren die besmet zijn met het coronavirus hebben dat niet op school opgelopen. Dat blijkt uit de cijfers van de Vlaamse CLB's die minister van Onderwijs Weyts bekendmaakte. Toch telt Oost-Vlaanderen het hoogst aantal besmette scholieren en scholieren in quarantaine.

De cijfers tonen aan dat het virus nog altijd aanwezig is, en dat waakzaamheid geboden is. De komende weken zijn er nog examens en vakantie, en verlaagt het aantal schoolse contacten.

--------------

In de Stationsstraat in Beernem heeft een vrachtwagen woensdagmorgen vuur gevat. De brandweer kon voorkomen dat het gevaarte in vlammen opging. De precieze oorzaak van de brand is niet duidelijk. Mogelijk lagen oververhitte remschijven aan de basis. De bestuurder van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij. Tijdens de bluswerken was de Stationsstraat in Beernem wel even onderbroken voor het verkeer.

----------------------

De gemeente Aalter gaat de leegstaande Academie in de Stationsstraat slopen. Daar komt ook een open vlakte, met een extra ondergrondse centrumparking. Voor dat project wordt 2,25 miljoen euro aan de kant gelegd.

--------------------------

Vier autoliefhebbers uit het Meetjesland en Gent richten het nieuwe autoplatform Menoto.be op. Ze zorgen voor nieuws en advies uit de autowereld. Pieterjan Bogaert (26) uit Lievegem, Bram Billiet (26) uit Eeklo, Diëgo De Wilde (24) uit Sint-Laureins en Joram Van Acker (26) uit Gent zorgen op het online autoplatform voor verslagen van testritten, reportages en heel wat foto- en videomateriaal van nieuwe automodellen.

----------

Alle handelaars in Aalter mogen op zondag 13, zondag 20 en zondag 27 december 2020 afwijken van de wekelijkse rustdag en hun winkel dus drie zondagen in december openen. Zo kunnen klanten tijdens de eindejaarsperiode rustiger hun inkopen doen. Handelaars en klanten houden uiteraard rekening met de geldende corona-maatregelen.

----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws