Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 3 oktober 2023

gepost 5 months ago, op maandag, 2 oktober 2023 door Crew

Burgemeester Luc Vandevelde (SMS) van Eeklo reageert scherp op de nieuwe stadslijst #TEAM9900 van CD&V, Open Vld en Groen in zijn stad. Hij had liever het huidige bestuur van SMS, N-VA en CD&V verder gezet, maar ziet nu dat de oranje ploeg vreemdgaat.

—-------------------------------------------

Open Vld en CD&V trekken in Assenede voor het eerst samen naar de kiezer. Dat betekent meteen ook het einde van het kartel SamenPlus dat nu de gemeente bestuurt. Dat was een samenwerking van Open Vld, Groen, Vooruit en onafhankelijken. De nieuwe lijst in Assenede heet Lokaal Sterk!.

—----------------------------

In Boelare in Eeklo heeft een voertuig maandagavond vuur gevat. Dat gebeurde na olieproblemen. De bestuurder kon het voertuig tijdig aan de kant zetten, waarna de brandweer de wagen bluste.

—------------------------------------------------------------

Een familie uit Eeklo, die al geruime tijd bekend is bij het gerecht, stond maandag terecht in een grote drugszaak. Vanuit de garage van de woning werd er namelijk maandenlang drugs verkocht. Volgens het onderzoek was het een komen en gaan van klanten. —---------------------------------------------

De winnaars van de fotowedstrijd ‘Kijk, kijk, Kaprijke!’ zijn bekend. De vier winnende foto’s verschijnen binnenkort in het straatbeeld. Het thema van deze derde editie was ‘lijnen’. In totaal kwamen 57 foto’s binnen van 22 deelnemers.

—------------------------------------------------------

De middenstand van Maldegem organiseert op donderdag 5 oktober een laatavondshopping. In het centrum van Maldegem zijn heel wat handelaars elke eerste donderdag van de maand minstens open tot 20 uur.

—---------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws