Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 28 november 2023

gepost 8 months ago, op dinsdag, 28 november 2023 door Crew

De gemeente Aalter geeft een uitzonderlijke subsidie van dik 4.000 euro aan de Lions Club Eeklo en dat zet kwaad bloed. Aalter heeft amper geld voor de eigen verenigingen en zet niet in op kerntaken zoals veilige fietspaden. Maar er wordt wel geld gegeven aan een vereniging uit een andere stad?

—--------------------------------------------

Eeklo is de laatste tijd culinair aan het groeien, en dat zie je ook in de nieuwe Gault&Millau. Twee jaar na de opening van restaurant Laan 7 krijgen chef Kim Rutsaert en gastvrouw Elien een stek in de populaire eetgids. Bij de 170 nieuwkomers is ook één zaak uit Maldegem: Luzt.

—----------------------------------------

Aandachtige passanten hadden wellicht al opgemerkt dat de groen-witte stadsvlaggen in Eeklo plaats hebben gemaakt voor oranje vlaggen. De stad Eeklo ondersteunt hiermee de ‘Orange Day Campagne’ van Soroptimist International die de problematiek rond partner- en familiaal geweld onder de aandacht wil brengen.

—--------------------------------------------

Een Aalterse bouwfirma heeft definitief groen licht gekregen voor de reconversie van het voormalige vleeswarenbedrijf De Wulf in het centrum van Aalter. Op de plek komt een project met appartementen en handelszaken.

—----------------------------------------------------

Wegens groot succes organiseert toneelvereniging Excelsior Eeklo op zondag 3 december een extra voorstelling van de klassieker ‘Het gezin van Paemel’ op de planken van De Koperen Leeuw.

—-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws