Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 19 september 2023

gepost 5 months ago, op dinsdag, 19 september 2023 door Crew

Eeklo gaat dan toch stappen ondernemen om weer een eigen Balloonmeeting te krijgen. Drie jaar geleden zag Eeklo haar ballonnen richting Deinze vliegen, en daar stijgen ze nu elk jaar op. Eeklo was zo een van haar grootste evenementen kwijt, maar wil dat nu terug. De gemeenteraad besliste om nu toch weer aan een eigen Ballonmeeting te bouwen.

—---------------------------------------------------------

Burgers in de regio Gent en Meetjesland hebben voortaan één centraal infopunt waar ze terecht kunnen met al hun woon- en energievragen: Wooneco. Om het aanbod op vlak van wonen, energie en klimaat dichter bij de burger te brengen, koos streekintercommunale Veneco voor een nieuwe naam, een nieuw logo, een nieuwe toegankelijke website en communicatiemateriaal.

—---------------------------------------------

Politicus Marc Windey blijft vechten voor zijn stoel in de gemeenteraad van Eeklo en weigert als onafhankelijke te zetelen. Marc Windey is echter de stichter van de partij SMS en kan volgens hem niet zomaar uit de partij gezet worden.

—-----------------------------------------

Stad Eeklo organiseert op donderdag 21 september een deelmobiliteitsbeurs. De beurs vindt plaats van 16 tot 21 uur in het Stadskantoor van Eeklo. “De beurs belicht de kracht van deelmobiliteit als de oplossing voor verminderd autobezit, wat resulteert in minder parkeerdruk binnen de stad en een vermindering van CO₂-uitstoot.

—----------------------------------------------------

Stad Eeklo denkt er voorlopig niet aan om de straatverlichting ’s nachts weer volledig aan te schakelen. Vanuit oppositiehoek en op sociale media groeit de vraag om de straatverlichting in Eeklo ’s nachts weer aan te steken.Sinds een deel van de verlichting uitgezet wordt, heeft ons stadsbestuur trouwens al zo’n 100.000 euro bespaard.

—---------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws