Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws dinsdag 15 oktober 2019

gepost 4 months ago, op donderdag, 17 oktober 2019 door Wim Van Geert

De voetballiefhebbers in Aalter kunnen alvast 2020 aankruisen in de agenda. Ex-voetballer Peter De Poorter wil met zijn project Peetjes Droom opnieuw een EK-Dorp inrichten. Peetjes Droom brengt het Europees Kampioenschap terug naar Aalter, met een spetterend EK-Dorp. Het EK wordt volgend jaar gespeeld van 12 juni tot en met 12 juli 2020.

--------------

De bomenzager die in het centrum van Eeklo een zestal bomen vernielde zogezegd om zijn kettingzaag te testen, moet 7.630 euro betalen aan de stad. De rechtbank legde hem ook een celstraf van twee maanden en een boete van 480 euro op.

-----------------

Het Brugse stadsbestuur heeft maandag besloten om de Gentpoort vanaf 1 januari 2020 niet meer uit te baten als een museumlocatie.

De uitbating van veertien stedelijke musea is voor de stad een grote investering op vlak van infrastructuur, uitbating en onderhoud. Om de Gentpoort door een een nieuwe opstelling nieuw leven in te blazen en een kwalitatief bezoek te garanderen, waren belangrijke ingrepen nodig, waardoor de keuze nu gemaakt is om geen extra-middelen vrij te maken.

----------------

Het stadsbestuur van Deinze heeft een nieuwe locatie gevonden voor een hondenuitloopweide. Deze afgesloten weide zal binnenkort ingericht worden in het achterste deel van het Kaandelpark. In 2013 werd tijdelijk een hondenuitloopweide ingericht op een terrein aan de Louis Dhontstraat, maar aangezien daar appartementen worden gebouwd, moest de stad op zoek naar een nieuwe locatie. Dit is goed nieuws voor alle hondeneigenaars die geen grote tuin hebben om hun hond in uit te laten.

--------------------------

De jeugd van Maldegem wordt op vrijdag 18 oktober uitgenodigd om op de Markt te komen ontbijten. Net zoals vorig jaar vieren ze in Maldegem de ‘Dag van De Jeugdbeweging’ samen met leden en leiding van de Maldegemse Jeugdbewegingen.

----------------

De politie van Brugge houdt de komende tijd extra nachtelijk toezicht in de buurt rond Assebroek en Sint-Kruis. De laatste drie weken stelden ze er een stijging in het aantal auto-inbraken vast. De buit bedraagt steevast geld of persoonlijke bezittingen.

De politie vraagt dan ook alle inwoners expliciet om hun wagen zeker goed te sluiten en geen waardevolle spullen achter te laten in de auto.

------------------

Langs de Damse Vaart-Zuid gebeurde zondagnacht een zwaar verkeersongeval met een SUV. De bestuurder van het voertuig raakte van de weg af en belandde in het water. Hij kon zichzelf gelukkig net op tijd bevrijden en naar de oever zwemmen. Het was de tweede nacht op rij dat er een zwaar ongeval gebeurde langs de Damse Vaart.

---------------

Reizigers die zondag op maandag op de IC-trein van Brussel naar Brugge zaten, zullen dat ritje niet snel vergeten. Toen ze aankwamen in Gent-Sint-Pieters, moesten ze een voor een uitstappen. Op het perron stonden gewapende agenten. Zij waren op zoek naar een man met een pistool. Iedere reizigers moest met de handen boven het hoofd de trein te verlaten. Gelukkig bleek het uiteindelijk om een alarmpistool te gaan dat een reiziger bij zich had.

----------------

In het midden van natuurgebied Uitkerkse Polder in Blankenberge gaat Natuurpunt een vervallen varkensstal afbreken. Daardoor zal er weer een open zicht komen op het landschap. Op de vrijgekomen grond komt er een nieuwe kreek met rietkragen, ideaal voor rietvogels. De Uitkerkse Polder is het grootste weidevogelreservaat in Vlaanderen en is internationaal bekend om zijn grote vogelrijkdom.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws