Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws woensdag 16 oktober 2019

gepost 4 months ago, op donderdag, 17 oktober 2019 door Wim Van Geert

De lokale politie, gemeente Knokke-Heist en stad Damme lanceren een gloednieuwe campagne om inwoners te sensibiliseren tegen woninginbraken. De politie koos voor de naam ‘Giv nonchalance gin kanse’. Dé vuistregels: let op met wat je deelt op sociale media, sluit de deur goed af en hang geen briefje voor de pakketbezorger.

Op 18 oktober is het de jaarlijkse dag tegen inbraken. De lokale politie voorziet tijdens de donkere maanden extra patrouilles in inbraakgevoelige wijken.
-------------------

Langs de Ruiseleedsesteenweg in Tielt is dinsdagmorgen iets na vijf uur een auto tegen een vrachtwagen gebotst. De vrachtwagen kwam uit de richting van Aalter, de personenwagen was tegenligger. De eerste trucker slaagde er nog in de Fiat Punto te ontwijken, de tweede niet. De personenwagen botste links tegen de vrachtwagen. Door de klap belandde de auto ondersteboven op het vrijliggend fietspad. De bestuurder werd voor verzorging naar het Sint-Andriesziekenhuis van Tielt gebracht. De aangereden trucker, een man van 68 uit Oostende, bleef ongedeerd.

--------------

Een 32-jarige man uit Beernem heeft een voorwaardelijke celstraf van 37 maanden gekregen voor een gewapende overval op een gokkantoor in Assebroek. De dader stook tijdens de feiten een mes in de nek van de uitbater. Die herkende zijn belager een jaar later bij een toevallige ontmoeting. Hij bleek in dezelfde periode ook een krantenwinkel in Brugge te hebben overvallen. Daar stal hij 45 euro mee uit de kassa.

--------------------

De stedelijke jeugdraad van Deinze en de jeugddienst vieren op vrijdag 18 oktober samen met alle jeugdverenigingen de Dag en Nacht van de Jeugdbeweging. Jongeren in uniform worden tussen 7 en 8.30 uur getrakteerd op een ontbijt aan het Statieplein en ’s avonds is er de Nacht van de Jeugdbeweging in JH Brieljant in Deinze.

-----------------------

Twee Franse gangsters riskeren in de Brugse rechtbank effectieve celstraffen van 4 jaar. Ze hadden het vorig jaar gemunt op dure wagens. Uiteindelijk kon de politie hen inrekenen na een wilde achtervolging in Ruddervoorde. Al hadden ze daarvoor wel de hulp nodig van een spijkermat.

Het parket meent dat de dieven in dezelfde periode ook een Maserati in Lochristi probeerden te stelen, een Porsche Cayenne en een Tesla in Koksijde. Beide gangsters riskeren 4 jaar cel, maar vragen de vrijspraak. Volgens hun advocaten zit nergens bewijs in het dossier dat hun cliënten kan linken aan de diefstallen.

--------------------

Aan het crematorium De Blauwe Toren is dinsdagmiddag een Iraakse vluchteling begraven. De man werd enkele weken geleden dood teruggevonden 30 kilometer voor de kust van Zeebrugge nadat hij met een zelfgemaakte zwemvest en één zwemvlies de oversteek naar Groot-Brittannië probeerde maken.

--------------

Van 12 juni tot 12 juli gaat het EK voetbal door in twaalf Europese steden. De gemeente Beernem zoekt nu een kandidaat uitbater om op de markt een Rode Duivels fandorp te organiseren. De hele gemeente moet op het fandorp kunnen supporteren voor onze Belgische ploeg. De uitbater zal alle matchen van de Rode Duivels én de finale uitzenden op groot scherm. Ondernemingen of vzw's die het fandorp willen organiseren nemen contact op met de gemeente Beernem.

---------------------

Een 39-jarige man uit Ichtegem is veroordeeld tot een geldboete van 400 euro, waarvan de helft met uitstel, omdat hij een ongeval veroorzaakte waarbij een Brugse politieman maandenlang arbeidsongeschikt geraakte.

De man reed achteraan in op een politiemotard die stond te wachten, waarna de motor vooruit werd gekatapulteerd tegen een andere motor.De beklaagde verklaarde dat hij de file te laat had opgemerkt en kreeg van de rechtbank de geldboete opgelegd.

--------------------

Dierenartspraktijk Van Haver uit de Sint-Maria-Aalterstraat in Aalter bestaat tien jaar en dat viert Els Van Haver met drie lezingen over het gedrag van dieren.

Morgen op donderdag 17 oktober gaat het over de kat. Een week later, op donderdag 24 oktober, gaat het over de hond en op donderdag 31 oktober over het konijn. Telkens om 19 uur in, Stationsstraat 68 in Aalter. Er is een hapje en drankje nadien.

-----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws