Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 13 december 2022

gepost 2 years ago, op dinsdag, 13 december 2022 door Crew

Vlaams parlementslid Mieke Schauvliege (50) uit Aalter reist naar Montreal in Canada, om daar ons land mee te vertegenwoordigen op een wereldtop rond biodiversiteit. “Belangrijkste doel is dat dertig procent van onze aardoppervlakte als natuur beschermd wordt.

—----------------------------

Langs de Léon Bekaertlaan in Aalter hebben inbrekers afgelopen weekend heel wat werkmateriaal gestolen bij het bedrijf Decat Energy Technics. Ze gingen aan de haal met werkmateriaal uit acht wagens. Wie verdachte handelingen gezien zou hebben, kan steeds de politie of het bedrijf contacteren.

—----------------------------

De plannen voor de nieuwe school De Kruipuit in Adegem (Maldegem) zijn klaar. De bouw moet in het najaar van 2023 starten en zal twee jaar duren. “Het wordt echt de school van de toekomst, met veel aandacht voor groen en buitenlocaties om te leren en te ontspannen.

—---------------------

De lokale politie van het Meetjesland heeft tijdens de verkeersveilige nacht 85 ademtesten afgenomen. Twee personen hadden te veel gedronken, een persoon moest zijn rijbewijs ter plaatse afgeven.

—--------------------------

Sint-Laureins wil trager verkeer en gaat de zones 30 in de schoolomgevingen uitbreiden. Momenteel is de administratieve procedure lopende om de snelheid in de Dorpsstraat, tussen het kruispunt met de Leemweg en de Smissestraat, te verlagen. —------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws