Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 1 september 2020

gepost 3 weeks ago, op dinsdag, 1 september 2020 door Crew

De kinderen van de buitenschoolse kinderopvang in Aalter zullen dit najaar meer dan vroeger buiten moeten spelen. Ook wanneer het iets minder warm is, kan dat perfect met een jas of een sjaal. Zoveel mogelijk buiten spelen, is een goede preventiemaatregel in de strijd tegen de bestrijding van het coronavirus.

Vanaf vandaag op deze 1 september is ook het busvervoer terug dat de Knesselaarse schoolkinderen van en naar de gemeentelijke kinderopvang brengt.

--------------------

Een 24-jarige man heeft zondagnacht flink wat schade veroorzaakt langs de Hoefijzerlaan in Brugge. De man ramde er vijf geparkeerde wagens. Hij verklaarde aan de politie dat hij met zijn gsm bezig was.

------------------

De zomerkampen in Eeklo hebben de voorbije zomer 1.100 jongeren kunnen bereiken. Vanaf vandaag gaat het Sportpark en het zwembad van Eeklo weer open voor het grote publiek. De voorbije zomer kon er veel minder gesport worden, maar de zomerkampen brachten wel een oplossing.

----------------------

De Natuurloop van Beernem heeft een deel van de winst van vorige editie aan twee goede doelen geschonken. Dit jaar gaven ze de Kruiderie al een cheque en nu krijgt ook het Vogelopvangcentrum (VOC) in het Provinciaal Domein Bulskampveld een bedrag van 500 euro.

----------------------

Ook Maldegem ontsnapt niet aan de Jerusalema Dance Challenge. Zo’n vijftig enthousiastelingen demonstreerden op de beats van zomerhit Jerusalema hun kunnen. Eerst werd er een uurtje geoefend en dan was het tijd voor het echte werk. Ook schepen van Feestelijkheden Peter Van Hecke (OPEN VLD) danste mee. De enige voorwaarde was dat de danssessie op een coronaveilige manier moest plaatsvinden.

----------------------

De 86 kinderen uit Assenede die na een besmetting op een sportkamp in quarantaine moesten, mogen dan toch gewoon terug naar school. Twee kinderen uit eenzelfde gezin bleken besmet te zijn. Ze zouden zo de start van het schooljaar missen. Maar het Agentschap Zorg en Gezondheid komt daar nu op terug.

------------------------

In het centrum van Brugge is vorige week een afvalophaler ernstig gewond geraakt door een overladen transportkar vol papier en karton.

IVBO roept op om papier en karton enkel aan te bieden in reglementaire recipiënten.

--------------------

De gemeente Aalter wil alle bruidsparen die tijdens de coronaperiode getrouwd zijn, later nog samenbrengen op een receptie, mogelijks zal die in open lucht georganiseerd worden. Een burgerlijk huwelijk in coronatijden zit er na minder dan tien minuten al op. Het traditionele glas dat nadien door het gemeentebestuur aangeboden wordt, is nog altijd onmogelijk.

----------------------

Dansschool Fit2dance uit Eeklo gaat op zoek naar extra meisjes om het team van de cheerleaders te versterken. De groep cheerleaders traint elke zaterdag van 15 tot 17 uur in het Sportpark van Eeklo, onder leiding van hun coach Thalia. Iedereen is welkom, met of zonder dans- en turnervaring. Alle info via [email protected].

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws