Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 31 augustus 2020

gepost 4 years ago, op maandag, 31 augustus 2020 door Crew

Aalter gaat voor een veilige start van het schooljaar en experimenteert in de Sint-Gerolflaan met een verkeersluwe straat. De straat voor de secundaire school van het Emmaüsinstituut zal helemaal verkeersluw gemaakt worden. De gemeentediensten hebben de voorbije dagen ook een laatste check-up gedaan van alle schoolbuurten in de gemeente Aalter. Waar nodig kwam er nieuwe belijning.

--------------------

De politiezone Meetjesland-Centrum heeft vrijdag bij een actie in Eeklo 17 vrachtwagens gecontroleerd. Zeven voertuigen bleken niet in orde. De bestuurders kregen een doorrijverbod en gingen op de bon. Naast technische gebreken als versleten banden, defecte remmen of kapotte verlichting, waren sommige vrachtwagens ook overladen.

------------------------

De sporthallen en het zwembad van Eeklo gaan morgen terug open, maar de stad kan geen schoolzwemmen aanbieden aan alle scholen. Schepen van Sport Marc Windey wil in deze coronatijden geen 8000 studenten in het zwembad.

Op de eerste plaats kan gezwommen worden door het bijzonder onderwijs en lager onderwijs. Daar zijn watergewenning en zwemlessen belangrijk. Nadien wordt voorrang gegeven aan de secundaire scholen die een sportrichting kennen.

-----------------

’t Is weer kermis in Brugge, meer bepaald in Zeebrugge. Op het Marktplein kan je tot en met woensdag 2 september op een veilige manier van een aantal attracties genieten. Bezoekers moeten zich uiteraard aan de maatregelen houden en onder meer het mondmasker opzetten en afstand houden.

--------------------------------------------------

Morgen mogen alle leerlingen voor het eerst in maanden weer samen naar school, en dat zorgt in het College ten Doorn in Eeklo voor immense voorbereidingen. Er stappen daar op 1 september maar liefst ruim 4duizend leerlingen door de schoolpoort, en dat moet helemaal coronaveilig gebeuren. De leerlingen van College ten Doorn kregen dan ook strikte regels waar iedereen zich aan moet houden.

---------------

De eindfactuur van de ‘Kinepolis on Tour’ in Maldegem bedraagt bijna 77.000 euro, en dus meer dan dubbel zoveel dan de 30.000 euro die gezegd werd.

Het is oppositiepartij CD&V die met het prijskaartje naar buiten komt. De extra kosten zijn vooral personeelskosten, securitykosten, kosten voor politiecontrole, en de aanleg van metalen platen op het terrein.

-------------------

Zware regenval heeft gisterenmiddag op verschillende plaatsen in en rond Brugge voor wateroverlast gezorgd. Voor een zoveelste keer in jaren liep de tunnel langs de Kolvestraat in Sint-Pieters onder water. Een bejaard koppel reed zich vast, maar kon gelukkig tijdig ontkomen. De stad Bruggeonderzoekt intussen waarom de aanwezig pompen hun werk niet deden.
--------------

Afgelopen vrijdag voltrok Aalters schepen Dirk De Smul zijn 1.000ste huwelijk. Politiecommissaris Tim D’haene en Ann Van Hulle stapten in het huwelijksbootje. Op 15 januari 1999 mocht schepen De Smul ooit zijn eerste koppeltje trouwen, en ondertussen zijn dat er nu duizend.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws