gepost 7 years ago, op donderdag, 29 december 2016 door

Er komen geen uitzonderingen op de blauwe zone, ook niet op oudejaarsavond. Dat zegt schepen Freddy Bertin (N-VA) als reactie op uitlatingen van oppositieman Filip Vervaeke (Nieuw Nevele). "Een beetje tolerantie op feestdagen zou toch wel mogen", vindt Vervaeke.
Lagen er op 24 december in de vooravond parkeerwachters op vinkenslag om bestuurders te beboeten in Nevele? Dat is toch wat sommige mensen beweren. "Ik kreeg telefoons en mails van ontstemde burgers die op kerstavond een retributie kregen toen ze even parkeerden om hun kalkoen of kerststronk af te halen", zegt Filip Vervaeke (Nieuw Nevele). "In de blauwe zone zijn er regels, maar enige tolerantie op topwinkeldagen en feestdagen zou toch wel mogen."Vervaeke polste via Facebook naar de ervaringen van andere Nevelaars en werd naar eigen zeggen overspoeld door -vooral negatieve- reacties.


"Geïrriteerde stemming"
"Als lokale zelfstandige en politicus vind ik het toch ook wel een beetje triest dat men op kerstavond de feestelijke en vreedzame sfeer ombuigt in een geïrriteerde stemming. Ik durf dan ook te hopen dat men op de dag van oudejaarsavond iets meer tolerantie aan de dag legt." "Geen sprake van", reageert schepen Freddy Bertin (N-VA) kordaat. "We gaan toch geen uitzonderingen maken naargelang het tijdstip? Dit is erover. De blauwe zone is er in het belang van de middenstand en regels moeten gevolgd worden. Je blauwe kaart plaatsen is een kleine moeite. Dat er intense controles waren op kerstavond? Dat is uit de lucht gegrepen. Als gemeente hebben wij geen bijzondere controles gevraagd." (GRG)


  • Bron: Het Laatste Nieuws