gepost 7 years ago, op donderdag, 29 december 2016 door

Hoofdinspecteur Johan Declercq is aan zijn laatste werkdagen bezig bij de politiezone Regio Tielt, waar hij diensthoofd was in de wijkpost Pittem. Gisteren ging hij zijn persoonlijke uitrusting inleveren bij de politiechef in Tielt. Vanaf maandag gaat hij aan de slag als commissaris binnen de politiezone Gent.
Johan Declercq startte zijn loopbaan op 1 augustus 1988 bij de vroegere gemeentepolitie in Waregem. Hij slaagde in 1995 met onderscheiding voor zijn officierenopleiding en was vanaf 2001 na de politiehervorming werkzaam in de politiezone Mira. In 2005 werd hij hoofdinspecteur en het jaar daarop ging hij aan de slag als teamofficier in de interventiedienst van de politiezone Gent. In maart 2012 ging hij naar de interventiedienst in Tielt en vanaf 1 januari 2015 werd hij diensthoofd van de wijkdienst Pittem, na de pensionering van Rik Declercq. In die twee jaar zorgde hij voor een opsmuk van de wijkpost in Pittem en een afzonderlijk verhoorlokaal.


Ambitieus
Al woonde hij niet in Pittem, Declercq voelde zich de afgelopen twee jaar goed geïntegreerd. "Mijn ambitie was om commissaris te worden in de politiezone regio Tielt. Dit is mij helaas niet gelukt", aldus Declercq, die dit jaar slaagde voor het examen commissaris in de politiezone Gent. Hij wordt er officier operationele aansturing in de interventiedienst Gent. "Mijn functie zal bestaan in het leiding geven aan het personeel van de interventiedienst. Ik zal opnieuw gaan werken in shiften in een continudienst. Ik zal ook de functie van pelotonsofficier uitoefenen. Dit impliceert dat ik verantwoordelijk ben voor het personeel van een peloton van ongeveer 50 mensen", zegt Declercq, die op maandag 2 januari bij zijn nieuwe werkgever wordt verwacht. "De functie is alleszins zeer ambitieus en uitdagend." (DJP)


  • Bron: Het Laatste Nieuws