gepost 7 years ago, op dinsdag, 31 januari 2017 door

Een 41-jarige man uit Deinze is zaterdagavond het slachtoffer geworden van extreme verkeersagressie. Een dronken bestuurder reed de spiegel af van de wagen van de man tijdens een inhaalmanoeuvre, waarop de discussie ontaarde in een steekpartij. "Mijn cliënt was stomdronken en heeft oprecht spijt", vertelt Joke Feytons, advocaat van de verdachte.
S.D.V. reed zaterdagavond samen met zijn gezin naar huis na een kort verblijf op vakantiepark Molenheide in Helchteren. Aan de Grote Baan werd de man plots ingehaald door een dronken bestuurder en zijn passagier. Bij dat manoeuvre moesten de spiegels van beide wagens eraan geloven. Niet veel later stopte de bestuurder aan een café, waar hij de schade wilde controleren. Ook de Oost-Vlaming deed hetzelfde en ging verhaal halen bij de andere man. Om nog onduidelijke reden ontaarde het gesprek meteen in een discussie waarbij uiteindelijk een mes werd getrokken. De familie uit Deinze zag hoe S.D.V. twee messteken in de arm, twee in de buik en één in de borst kreeg. Eén wonde bleek zelfs zeven centimeter diep, vlak naast de hartstreek. Volgens specialisten ontsnapte hij aan een drama. Zondag mocht de man het ziekenhuis verlaten. Hij herstelt nu thuis in Deinze.


Blanco strafblad
Op de plaats van de feiten werd de 32-jarige Murat I. uit Beringen en zijn 44-jarige kompaan uit Heusden-Zolder opgepakt. De veertiger raakte betrokken in het gevecht, maar deelde geen messteken uit. Hij mocht na verhoor beschikken. Murat I. werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter en die besloot hem aan te houden. Hij werd overgebracht naar de gevangenis van Hasselt. Waarom de stoppen bij de man doorsloegen is niet duidelijk. Volgens advocaat Joke Feytons is haar cliënt een voorbeeldige huisvader, maar had hij inderdaad te diep in het glas gekeken. "Hij heeft een blanco strafblad en spijt van zijn daden", vertelt ze. "Hij herinnert zich ook niets meer van de feiten." Volgens de advocaat was het echter de Oost-Vlaming die als eerste de klappen uitdeelde aan de veertiger. Die zou drie tanden missen. Het parket wilde dat laatste echter niet bevestigen. Het slachtoffer uit Deinze wenste niet te reageren. (JDSL/MMM/SVDA)


  • Bron: Ingestuurd bericht