Categorie: Nieuws uit de regio

Kruispunt Celieplas blijft dicht

gepost 7 years ago, op maandag, 30 januari 2017 door

Het kruispunt van de expresweg N49 met de Celieplas in Adegem blijft afgesloten zolang de werken aan het kruispunt van de verbrandingsoven duren.
Open Vld Maldegem vraagt aan de gemeente om Celieplas weer open te stellen. Het kruispunt werd vorig jaar afgesloten om sluipverkeer in de smalle straten rond de N49 tegen te gaan. "Ondanks de goede bedoeling was er toen de duidelijke belofte dat dit slechts een paar maanden zou duren", zegt Jason Van Landschoot (Open Vld). "Niets is minder waar. De inwoners van Adegem kunnen nog met moeite Sint-Laureins bereiken en voor de inwoners van Sint-Laureins is de situatie eveneens onhoudbaar aan het worden. De lokale middenstand van Adegem en Maldegem voelt heel duidelijk dat de klanten van de andere kant van de Expressweg wegblijven. We vragen om Celieplas weer open te stellen, met een doorgang waar enkel wagens doorkunnen en vrachtwagens niet", besluit Van Landschoot.

Het gemeentebestuur wil niet ingaan op de vraag van Open Vld en argumenteert dat de maatregelen genomen zijn in overleg met de Administratie Wegen en Verkeer. (JSA)


  • Bron: Ingestuurd bericht