Categorie: Nieuws uit de regio

Gratis zaal voor 212 erkende verenigingen

gepost 7 years ago, op woensdag, 18 januari 2017 door

Het verenigingsleven bloeit. Er zijn nu al 212 erkende verenigingen bij de gemeente, zowel sportverenigingen, cultuurverenigingen als sociale verenigingen. Om de verenigingen te steunen wordt het gebruik van gemeentezalen nu helemaal gratis.

"Die 212 erkende verenigingen kunnen de gemeentelijke feestzalen en gemeenschapscentra nu volledig gratis gebruiken voor de organisatie van activiteiten", zegt schepen Dirk De Smul (CD&V). "Tot nu moest er een klein bedrag van 6,25 euro betaald worden aan de zaalverantwoordelijke, maar dat wordt geschrapt. De erkende verenigingen betalen vanaf nu gewoon een eenmalige waarborg van 40 euro voor de reservatie."

Niet-erkende verenigingen, openbare instellingen en bedrijven betalen tussen 125 euro en 375 euro voor het gebruik van een zaal. De zalen die je kan huren zijn Villa Snoeck, 't Vrijhof, het keldertheater in het gemeentehuis, het oud-museum van Bellem en de gemeentelijke ontmoetingscentra van Poeke, Maria-Aalter, Aalter-Brug, Lotenhulle en Bellem. Reserveren via [email protected] of 09/325.22.00. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws