Categorie: Nieuws uit de regio

Academie kost nu al zes miljoen euro

gepost 7 years ago, op woensdag, 18 januari 2017 door

De komst van een nieuwe Kunstacademie aan het station van Aalter zal nu al zes miljoen euro kosten. Volgend jaar moet de academie openen.
Aalter zoekt al twintig jaar naar een geschikte locatie voor een nieuwe Kunstacademie. Jaren geleden moest er een nieuwbouw komen aan de Boomgaard, waar vroeger de fabriek Socother stond. Dan werd lange tijd gezegd dat er een extra vleugel zou aangebouwd worden aan het gemeentehuis. Maar uiteindelijk kiest de gemeente er nu voor om een benedenverdieping te kopen van de nieuwe appartementsblokken die momenteel in de stationsbuurt gebouwd worden. "Die kostprijs stijgt nu al van de voorziene vijf miljoen naar zes miljoen euro", klaagt Mieke Schauvliege van Groen. "De gemeente gaat in het stationsproject een 'cascoruimte' kopen en zelf inrichten als Kunstacademie. Dat is echt niet de goedkoopste oplossing. Wij blijven voorstander van ofwel de huidige academie in de Stationsstraat grondig te renoveren, ofwel om voor een duurzame samenwerking met het Emmaüsinstituut te kiezen en na schooltijd die gebouwen te gebruiken."

Titelvoerend burgemeester Pieter De Crem (CD&V) is niet onder de indruk van de kritiek. "Ik hoop vooral dat de mensen van Groen volgend jaar niet naar de opening komen van het prachtige project dat de nieuwe Kunstacademie zal worden", reageert hij kort. (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws