Categorie: Nieuws uit de regio

Gemeente Aalter is klaar voor de winterprik

gepost 7 years ago, op maandag, 16 januari 2017 door Wim Van Geert

Door de dalende temperaturen volgen het gemeentebestuur en de lokale politiediensten 24 uur op 24 de toestand van de wegen op.
Als het ijzelt of sneeuwt, wordt de externe aannemer onmiddellijk ingezet om meer dan 60 km aan Aalterse wegen te strooien. Dit zijn voornamelijk de hoofdwegen, de verbindingen naar gewestwegen en de wegen tussen de diverse deelkernen van Aalter.

Strooiplan

Hiernaast maakt Aalter Proper pleinen, tunnels en ingangen van openbare gebouwen ijsvrij. Sneeuwt het gedurende langere tijd, dan worden ook de kleinere gemeentelijke wegen onder handen genomen. Daarnaast wordt er een 40-tal km aan fietspaden geruimd en gestrooid in schoolomgevingen, deelkernen en industrieparken. Bekijk het strooiplan met (niet-)prioritaire wegen.

Meer info:

Sneeuwtelefoon

Ben je ouder dan 65 en wil je het voetpad ijs- en sneeuwvrij hebben? Of heb je een handicap of een WIGW-/OMNIO-statuut? Dan kan je de Sneeuwtelefoon van het OCMW Aalter bellen op het nummer
09 325 95 95. Een medewerker van het OCMW zal de sneeuw komen ruimen. Dit kost 3 euro per begonnen kwartier.

Hou het voetpad sneeuw- en ijsvrij

Tijdens zware sneeuwval is elke burger verplicht om het voetpad voor zijn woning sneeuw- en ijsvrij te maken. Dit maakt niet alleen een veilige doorgang mogelijk voor de voetgangers, maar ook voor de postbodes.

Door de sneeuw en ijzel vóór je brievenbus te verwijderen, kan je onder andere de postbodes en afvalophalers helpen om hun werk in alle veiligheid uit te voeren.

Afvalophalingen bij vriesweer

Ook IVM past hun werkwijze aan voor de ophalingen van afval bij vriesweer. De ophalers proberen altijd eerst de centrumstraten te bedienen. Nadien volgen de buitenwijken en landelijke gebieden. Dit kan ertoe leiden dat het normale ophaaluur niet kan gevolgd worden, waardoor de ronde vroeger of later gebeurt. Tijdig het afval buitenplaatsen is dus aangewezen.

De chauffeur oordeelt steeds of het veilig is een straat in te rijden. Het is dus niet omdat sommige voertuigen wel door de straat passeren, dat een zwaar geladen ophaalwagen dit ook kan.

Indien de voetpaden er te gevaarlijk glad bij liggen, kunnen het afval blijven staan. De veiligheid van de lader primeert! Indien het afval niet is opgehaald, vraagt IVM om dit terug binnen te nemen want er worden geen inhaalrondes voorzien.

Veiligheid gaat boven alles. Daarom zijn gladde wegen en trottoirs gevallen van overmacht waaraan de ophaler niets kan verhelpen. IVM vraagt daarom om je begrip en respect.


  • Bron: Ingestuurd bericht