Categorie: Nieuws uit de regio

Filmpje kondigt afscheid ford-garage aan

gepost 7 years ago, op dinsdag, 24 januari 2017 door

Rob de Brouwer (54) kondigde zijn afscheid van de Ford-garage Movebrugge aan de Pathoekeweg afgelopen weekend aan met een knap gemaakt filmpje, dat hij deelde op Facebook. In 24 uur tijd werd het meer dan 2.000 keer bekeken. In het filmpje bedankt Rob de 3.000 klanten, die hij en zijn vrouw de voorbije twaalf jaar hebben bediend. In totaal verkochten Rob en Ellen liefst 8.000 nieuwe Ford-wagens in Brugge. "Het was helemaal niet de bedoeling om met de garage te stoppen", zegt de Nederlander met een Brugs accent.


Garage in Kortrijk
"Vorig jaar hebben we nog de Ford-garage in Kortrijk overgenomen. Daar zwaait onze dochter de plak. Het leek op termijn de bedoeling van Ford om nog met twee eigenaars in West-Vlaanderen over te blijven. Het verlieslatend bedrijf hebben we vorig jaar weer lichtjes winstgevend gemaakt. Ook in Brugge zijn we vanaf nul begonnen. Ik ben trots op het parcours dat we hebben afgelegd. We hebben er keihard voor gewerkt. Ook in de weekends sloven we ons uit om hier een topzaak van te maken."

Het koppel kreeg naar eigen zeggen echter 'an offer you can't refuse' van de twee broers Nico en Piet uit Oostende. Zij zetten de zaak straks gewoon verder.

"Ik heb er alle vertrouwen in", zegt de Brouwere, die het in zijn jonge jaren twaalf keer tot Nederlands kampioen schopte op de 5.000 en 10.000 meter. "Ik heb de voorbije twaalf jaar geen sport meer kunnen doen. Dat woog wel. Daarom wil ik daar de komende weken weer werk van maken. Samen met mijn vrouw ga ik nu wat rust nemen. We hebben een woning in Spanje gekocht, waar we meer willen genieten. We hebben mensen in onze omgeving verloren en zijn gaan beseffen dat het leven erg kort kan zijn. We gaan dus op zoek naar meer kwaliteit in ons leven. Dat zullen we vinden in meer rust én meer sport."

Klanten die Rob en Ellen toch nog eens willen zien, zullen meer geluk hebben in de Ford-garage in Kortrijk. "Want daar willen we onze dochter nog af en toe met raad en daad bijstaan", besluit het koppel.

Wie het knap gemonteerde filmpje van het afscheid wil bekijken, kan op Youtube de zoekterm 'Rob en Ellen - afscheid in MoveBrugge' intypen.


  • Bron: Het Laatste Nieuws