gepost 7 years ago, op vrijdag, 3 maart 2017 door

De E40 in Beernem richting Oostende is momenteel volledig afgesloten door een ongeval dat rond 10 uur plaatsvond. De trucker van een vrachtwagen met aanhangwagen merkte ter hoogte van de werken aan de brug niet op dat de rechterrijstrook versperd was. Op die strook stond een signalisatiewagen en de trucker knalde er frontaal tegen aan.
Daarna kwam de vrachtwagen in schaar te staan over de hele breedte van de snelweg. Een mugteam en ambulance snelden ter plaatse, maar de brandweer werd niet opgeroepen om de trucker te bevrijden aangezien hij niet gekneld zat in zijn cabine.

De trucker raakte bij het ongeval slechts lichtgewond en werd na verzorging ter plaatse naar het ziekenhuis gebracht. De snelweg is nu nog volledig afgesloten tot de truck getakeld is en de brokstukken opgeruimd zijn. Dat zal wellicht nog tot na de middag duren.

Het verkeer richting Oostende moet de snelweg verlaten en een omleiding volgen tot in Roeselare om daar de E403 op te rijden. Wie van Gent naar Brugge wil, rijdt beter om via Kortrijk. Het is overigens de tweede dag op rij dat een truck aan de signalisatie op een botsabsorbeerder knalt. Gisteren leverde dat minder verkeershinder op.


  • Bron: Het Laatste Nieuws