gepost 7 years ago, op donderdag, 9 maart 2017 door Wim Van Geert

Pendel je regelmatig met de auto van Gent naar Brussel dan zou je die afstand de komende tijd wel eens vloekend kunnen doorbrengen. Er worden namelijk twee nieuwe bruggen over de E40 gebouwd en dat zal voor heel wat ellende gaan zorgen. Om die bruggen te bouwen moeten er dan ook een paar rijstroken afgesloten worden. De grootste hinder zullen we in Merelbeke en Zwijnaarde zien want daar komen de nieuwe bruggen.

Dat gebeurt in juni, en het Vlaams Agentschap voor Wegen en Verkeer verwacht op dat moment veel hinder, want de twee rijstroken richting Brussel gaan op dat moment dicht. Maar ook in maart wordt het al drukker: dan wordt de middenberm op diezelfde E40 namelijk doorgestoken. Tien nachten lang is de autosnelweg dan volledig dicht.

Maar er is ook goed nieuws, want naast twee bruggen (één over de Gaversesteenweg, één over de Tij-arm in Zwijnaarde) komen er ook geluidsschermen langs de snelweg in Zwijnaarde. Die nieuwe bruggen krijgen ook vier rijstroken in plaats van de drie huidige, dus is ook voorzien op een toekomst met meer wagens op de weg.


  • Bron: Eigen redactie