Categorie: Nieuws uit de regio

Auto met bijlen bekogeld op r4

gepost 7 years ago, op maandag, 6 februari 2017 door

De auto van Youssri Derdour (23) en drie vrienden is zaterdagnacht bekogeld met bijlen, messen en andere scherpe voorwerpen, toen ze van de Kokorico in Zomergem naar huis reden richting Zelzate. "Ik ben achteruit moeten rijden op de R4 om te kunnen vluchten", vertelt Youssri.

Het geweld begon al in de Kokorico zelf. "Een allochtoon kwam op ons af terwijl we gewoon zaten te praten", begint Youssri zijn verhaal. "We zeiden gewoon tegen hem dat hij moest kalmeren, toen hij en een vriend van mij begonnen te vechten." Ze zijn na vijf minuten uit elkaar gehaald en de andere is buiten gegooid. "Twee uur later zijn we vertrokken en werden we achtervolgd door drie wagens, waaronder een Peugeot met buitenlandse nummerplaat en een babyroze BMW. We hadden eerst niet door dat we achtervolgd werden, pas toen we de R4 opreden, hadden we door dat de bestuurders van de auto's zich vreemd gedroegen en dicht bij ons reden. Op de R4 werden we tegengehouden op de pechstrook en stapten er mensen uit, vrienden van die gast die gevochten had met ons", vertelt Youssri verder. "Een van hen had volgens mij zelfs een pistool vast." De auto van Youssri werd bekogeld met bijlen, messen en andere scherpe voorwerpen. "Ik schoot in paniek en ben supersnel achteruit gereden." Youssri raakte daarbij de babyroze BMW. "Ik heb geen nummerplaten kunnen noteren, alles ging zo ongelofelijk snel."


Klacht bij politie
"We hebben ons moeten verschuilen op een oprit." Waar precies weet hij niet meer. Youssri is erg aangedaan door de feiten. "Ik mag niet meer rijden met mijn auto omdat door de knal mijn band gekneld zit. Ik ben echt geschrokken." Hij en zijn vrienden dienden klacht in bij de politie, maar zoeken nu ook zelf naar de daders. Een vriend van Youssri, Dylan Van de Walle, deelde een bericht op Facebook. "We willen zoveel mogelijk bewijzen verzamelen, dus iedereen die iets verdacht opgemerkt heeft, mag mij of de politie contacteren", zegt die. Hij wil zijn vriend graag helpen. "Toen ik hoorde wat er gebeurd was, schrok ik enorm. Zo'n zinloos geweld kunnen we niet zomaar toelaten." Dylan is er zeker van dat de daders gevat zullen worden. "Buitenlandse nummerplaten en zo'n opvallende auto, dat kan niet anders dan opvallen."


  • Bron: Het Laatste Nieuws