Categorie: Nieuws uit de regio

94 restaurantbezoekers geëvacueerd

gepost 7 years ago, op maandag, 9 januari 2017 door

Restaurant De Grilloir in Brugge werd vrijdagavond geëvacueerd na een klein brandje aan de grillinstallatie. Het avondmaal van 94 gasten werd voor een uur onderbroken. Enkele klanten namen de benen zonder te betalen. "Spijtig, maar het zij zo", relativeert de zaakvoerder.
De avondservice van grillrestaurant De Grilloir in Fort Lapin in Brugge was vrijdagavond volop aan de gang toen er rond 20.30 uur vetrestanten aan de grillinstallatie vuur vatten. Het personeel kon het brandje zelf blussen, maar het restaurant vulde zich wel met een pak rook. Zaakvoerders Peter Marechal en Cathy Carpentier beslisten geen enkel risico te nemen. Ze belden de brandweer van Brugge en evacueerden de 94 aanwezige gasten. "We wisten immers dat er bij rookontwikkeling altijd een gevaar op CO-intoxicatie is", verduidelijkt Patrick. "We konden ook niet inschatten of het vuur naar de schouw was overgeslagen."


In de vrieskou
De Brugse brandweer moest niet blussen, maar liet het historische gebouw wel een halfuurtje ventileren. De restaurantgasten stonden intussen buiten in de vrieskou en konden uiteindelijk na een klein uurtje hun avondmaal verderzetten. Althans, de meesten onder hen, want enkelen waren dan al vertrokken zonder de rekening te betalen. "Een spijtige zaak", reageert Patrick. "Maar het typeert wel hoe sommige mensen zijn. De meesten van de vertrekkers hadden net hun aperitief of voorgerecht genuttigd. Er valt niets meer aan te veranderen, dus het heeft geen zin om mij druk te maken. De verzekeringsmaatschappij komt tussen voor de schade. We moeten wel zelf opdraaien voor de maaltijden die al klaarstonden voor de gasten die vertrokken zijn", besluit de uitbater.

De beschadigde grillinstallatie werd zaterdag hersteld. Zaterdagavond was De Grilloir weer open. (SDVO)


  • Bron: Ingestuurd bericht