Categorie: Nieuws uit de regio

Zelfde oprit als kijkwoning, toch overtreding

gepost 7 years ago, op woensdag, 22 februari 2017 door

Enkele inwoners van de wijk Klaverhoek in Eeklo moeten een bouwovertreding rechtzetten. Ze hebben een deel oprit of verharding aangelegd op openbaar terrein en dat moet nu uitgebroken worden.
De Klaverhoek is de wijk met een twintigtal woningen tussen de Brugsesteenweg en de Ringlaan in Eeklo. Enkele inwoners kregen een brief dat ze ten laatste tegen 14 april de verharding op het openbaar terrein moeten weghalen. Het gaat vooral over opritten die werden aangelegd tot aan de rijweg. "De oorspronkelijke verkavelaar had dat ook zo gedaan bij de kijkwoningen, dus de inwoners waren zich van geen kwaad bewust. We moeten die mensen helpen", vindt Marc Windey (SMS).

Schepen Dirk Van de Velde (CD&V+) ziet het niet zo eenvoudig. "Bouwwerken moeten uitgevoerd worden, zoals die beschreven staan in de bouwvergunning. Verharding aanleggen buiten de perceelsgrens is niet vergund. We mogen daar niet lichtzinnig mee omspringen, want het heeft ook invloed op de waterhuishouding in de wijk. Maar we willen geen razzia ontketenen. Volgende maand zitten we met de verkavelaar en de bewoners rond de tafel." (JSA)


  • Bron: Het Laatste Nieuws